Cuma, Nisan 26, 2024

Qualcomm, Huawei için Lisans Almayı Başardı İddiası

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei, ABD ambargosunda belki beşinci perdeyi yaşıyor. Google hamleleri bir yana şimdi de işlemci üretiminde sıkıntılar yaşanmaya başladı. Ambargo kararları nedeniyle Kirin işlemcilerin bile sonu gelmiş bulunuyor.

Çinli markanın üretime devam etmesi için yeni bir marka ile anlaşması gerekiyordu. İlk dikkat çeken isim ise Qualcomm olmuştu. Hatta firma Huawei ile çalışmak için ABD’de lisans başvurusu bile yapmıştı. Yeni iddialara göre bu lisans başvurusu sonuçlandı.

Qualcomm ile Huawei ortak bir çalışma yapabilir

Çin kaynaklı habere göre yapılan başvurular sonuç verdi ve Qualcomm Çinli marka ile çalışmak için gerekli olan lisansları aldı.

Bu durumda Huawei akıllı telefonlar için de çip üretimi gerçekleştirilebilecek. Fakat iddialar ortaya atılmış olsa da henüz bu iddiaları doğrulayacak ek bir bilgi ya da açıklama gelmedi.

Qualcomm ile Huawei

İki firma arasındaki anlaşmanın açıklanması ve lisanların kabul edildiğinin duyurulması gerekiyor. Bunun için Huawei’nin alt markası konumunda olan Honor markasının satılmasının beklendiğini belirten kaynaklar da var.

Şimdilik Honor’un satılmasının beklendiği söyleniyor. ABD ambargosunun bu şekilde aşılması dengeleri nasıl değiştirir orasını şu an için bilemiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler