Perşembe, Nisan 25, 2024

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1 Yonga Setini Resmi Olarak Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğiniz üzere sevgili okurlar, geçen akşam çip üreticisi Qualcomm’un yeni nesil amiral gemisi yonga setlerinden Snapdragon 8 Gen 1 hakkında detayları sızdırmıştık. Lansmana dair görüntülerin erkenden internete sızdığı gecenin ardından Qualcomm, 2022 için yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonlar için yeni işlemcisini resmi olarak duyurdu.

4 nm’lik bir süreç üzerine inşa edilen yonga seti, 5G hücresel ağlar üzerinden 10 GB’a kadar indirme hızları ve WIFI 6 ve 6E yönlendirici üzerinden 3,6 GB’a kadar indirme hızı sunan kendine ait X65 5G modemi ile birlikte geliyor. Ayrıca, 4 kat daha hızlı olan yeni 7. nesil AI (Yapay Zeka) motoruna sahip ve içerisindeki yeni Adreno GPU, yüzde 25 daha az güç tüketimi ile yüzde 30 daha hızlı işleme sunuyor. Artık CD kalitesinde 16-bit 44.1kHz ses akışı sağlayabilen aptX Lossless Bluetooth codec bileşenini de destekliyor.

Görüntü konusunda çığır açıcı!

Kamera konusunda Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 artık Snapdragon 888’de bulunan 14-bit Spectra ISP’den 4000 kat daha fazla veri işleyebilen ve cihazın saniyede 3,2 gigapiksel yakalamasını sağlayan 18-bit sinyal işlemcisi sunuyor. Daha pratik olarak, aynı anda üç 36 megapiksel kameradan gelen video akışlarını işleyebiliyor.

Yeni bir benzersiz özellik, her zaman açık yüz algılama ve biyometrik tanımlama gibi özelliklere izin veren, düşük güçlü bir her zaman açık sinyal işlemcisi kullanarak videoyu sürekli olarak işleme yeteneğidir.

Snapdragon 8 Gen 1’in en önemli yeni özelliklerinden bir tanesi ise her zaman açık yüz algılama ve biyometrik tanımlama gibi özelliklere olanak tanıyan yeni her zaman açık sinyal işlemcisi. Güvenlik alanında devam eden yonga setinde ayrıca bir Güven Yönetim Motoru bulunuyor ve kutudan çıktığı haliyle Google’ın Android Ready SE standardını (dijital araba anahtarlarını ve kimlikleri saklamak için) destekliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler