Cumartesi, Nisan 20, 2024

Qualcomm’dan Apple M1’e Rakip: Snapdragon SC8280!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple kendine ait işlemcisini üreterek, x86 yongalarının ARM tabanlı yonga setlerinden her zaman daha hızlı ve daha performanslı olduğu bilgisini alaşağı etmeyi başardı, ancak şimdilik bu yalnızca Apple’ın yongaları için geçerli, Qualcomm’un Snapdragon işlemcileri hem x86 hem de Apple M1 yonga seti ile hala rakipsiz.

Bugün WinFuture tarafından elde edilen bilgilerle, Qualcomm’un dizüstü bilgisayarları hedefleyen yeni nesil Snapdragon işlemcilerle Apple ile başlayan yeni işlemci savaşlarına bir yanıt hazırladığını elde ettik..

Import / export veritabanlarında görülen Qualcomm SC8280‘in Qualcomm Snapdragon 8cx ve 8cx Gen 2’nin halefi olduğu bildiriliyor. Bu çiplerin aksine Qualcomm SC8280 işlemci, 16 GB’den fazla RAM’i ele alabilecek.

İşlemcinin özellikleri

Çipin kalıbının 20 × 17 milimetrede önemli ölçüde daha büyük olduğu (8cx için 20 × 15 milimetreye kıyasla) ve 8’den fazla çekirdeğe sahip olabileceği bildiriliyor.

Çipin, tam 32 gigabayt LPDDR4X RAM içeren sekiz gigabayt LPPDR5 RAM ile test edildiği bildiriliyor. SOC, daha ucuz ve ek olarak profesyonel bir sürümü de mevcut olabilir ve ek olarak Snapdragon X55 5G modem ile birleştirilebilir.

Çip hala geliştirme aşamasındayken, piyasaya nasıl bir işlemci gireceği belli bile değil, ilerleyen zamanlarda daha fazla detayın internete sızmasını bekliyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler