Çarşamba, Nisan 24, 2024

Qualcomm’un Yeni Snapdragon 700 Serisi, Orta Segmenti Üst Segmente İyice Yaklaştırıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Android pazarında adından çokça söz ettiren işlemci üreticisi Qualcomm; yeni duyurduğu Snapdragon 700 serisi ile orta segment cep telefonlarını üst segment cep telefonlarına bir adım daha yaklaştırıyor. Pahalı bir telefon satın almadan da Snapdragon 800 serisi yonga setleri ile kullanabildiğimiz bazı özellikleri Snapdragon 700 serisi ile kullanabileceğiz.

Orta Segment ve Üst Segment Arasında Kalanlar İçin…

Akıllı telefon kullanımı her geçen gün artıyor demeyeceğim çünkü neredeyse akıllı telefon kullanmayan birey kalmadı. Hayatımızın her alanında akıllı telefonlarımıza ihtiyaç duyuyor, bir odadan diğerine giderken bile bu cihazları yanımızda taşıyoruz. İnsanoğlunun zaaflarını ve ihtiyaçlarını bilen akıllı telefon üreticileri de, durmaksızın ürettikleri bileşenleri değiştiriyor ve geliştiriyor.

Bu noktada yeni bir cep telefonu satın almak isteyen bireyler için pek çok çeşitte bileşenleri üreten şirketler, genellikle her bütçeye uygun seçenekler sunmayı hedefledi. Sektörün en bilinen isimlerinden olan Qualcomm ise, üst segmen ve orta segment arasında seçim yapmakta kararsız kalan kullanıcılar için Snapdragon 700 serisi işlemcilerini duyurdu.

Qualcommun Snapdragon 700 Serisi Orta Segmenti Üst Segmente İyice Yaklaştırıyor İÇERİK PNG

Snapdragon 800 serisi yongalarını kullanan cep telefonlarının genellikle pahalı olması sebebiyle bir kısım kitlenin üst düzey deneyimlerden yoksun kaldığını farkeden ve orta segment ile üst segment arasında kalan boşluğu tamamlamayı hedefleyen Qualcomm şirketi, yeni duyurusunu yaptığı Snapdragon 700 serisinde de yapay zeka motorunun ve Spectra görüntü işlemcisinin yer alacağı haberini verdi.

Bluetooth 5.0 ve Quick Charge 4.0 Standartları Da 700 Serisinde Yer Alacak

Orta segmenti yeni deneyimlerle geliştiren Snapdragon 700 yonga setli işlemcilerde yapay zeka motorunun ve Spectra görüntü işlemcisinin yanında birkaç özellik daha geliyor. Üst segment telefonlarda gördüğümüz ve yapay zekadan destek alan kamera deneyimi, bu ara segment işlemcilerde de yaşanabilecek.Bunun yanında Bluetooth 5.0 ve Quick Charge 4.0 gibi standartların da 700 serisi ile kullanılabileceği, bilinenler arasında. Son olarak Adreno grafik işlemcilerini ve Kryo CPU çekirdeklerini de yeni tasarlanan seride göreceğimizi belirtelim.

Hız konusunda Snapdragon 630 serisine nazaran %30‘luk bir hız artışına sahip olacağı duyurulan Snapdragon 700 yonga setli işlemcilerin örnek dağıtımları, bulunduğumuz 2018 yılının ilk yarısında başlayacak.

Qualcommun Snapdragon 700 Serisi Orta Segmenti Üst Segmente İyice Yaklaştırıyor İÇERİK 2 PNG min

Alın teri ile para kazanmanın gerçekten zor olduğu dünyamızda, pek çoğumuz bir cep telefonu için çok yüksek meblağları gözden çıkartamıyoruz. Üst segment bir cep telefonu almak istediğimizde paraya gerçekten kıymamız gerektiği için çoğumuz orta segmente yönelmek durumunda kalıyoruz. Fakat gözümüz, üst segment telefonlarda kullanılabilen bazı özelliklerde kalmıyor değil.

İşte bu noktada Snapdragon 600 ve Snapdragon 800 yongaları arasındaki fiyat ve özellik farkını daha makul seviyelere çekmeyi hedefleyen Qualcomm şirketi, Snapdragon 700 yonga setleri ile orta segment ve üst segment arasında seçim yapmakta zorlanan kitleyi sevindireceğe benziyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler