Cuma, Mart 29, 2024

Radeon RX 6400, Son Kullanıcılar için Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Radeon RX 6400 çok yeni bir ekran kartı değil. RX 6500 XT modeliyle beraber tanıtılan bir ekran kartı. Ama farkı şuydu ki bu model OEM’lere özel olarak gelmişti.

Son kullanıcıların yeni ekran kartlarına ulaşması pek mümkün gözükmüyordu. Her ne kadar kart OEM pazarına özel olsa da bazı iddialarda ise son kullanıcılar için de gelebileceği söyleniyordu.

İşte bu iddiaları güçlendirebilecek bir gelişme yaşandı. Gigabyte’ın RRA üzerinden yaptığı başvuruyla beraber, son kullanıcı odaklı RX 6400 ortaya çıktı.

Gigabyte Eagle Radeon RX 6400n Modeli mi Geliyor?

Sızdırılan başvuru belgesine göre, Eagle ailesine dahil olacak yeni RX 6400 modelleri yolda. Muhtemelen 6500 XT modelinde olduğu gibi çift fanlı bir tasarıma sahip olacağını göreceğimiz modelin, fiyatının nasıl olacağı ise merakla bekliyoruz.

Zira Radeon RX 6400 teknik özellikler açısından bakacak olursak mütevazi bir ekran kartı. Tam bir fiyat performans ürünü olabilir. Merak edenler için kartın ilk tanıtımı sonrasında açıklanan özelliklerden de söz edelim.

Detaylara baktığımız zaman yeni ekran kartının 6 nm RDNA2 mimarisine dayandığını görüyoruz. 768 akış çekirdeğine sahip olan seri, 2039 MHz oyun saat hızı ve 2321 MHz yükseltilmiş saat hızı sunuyor.

Radeon RX 6400

Bellek tercihi ise 6500 XT modeliyle aynı. 4 GB GDDR6 bellek var. 64 bit bellek veriyolunu kullanan seri, aynı belleği sunuyor olsa da biraz daha küçük bir bant genişliği ile geliyor. Bant genişliği 112 GB/sn olarak açıklandı.

Sadece 53W TDP değerinin olduğu ekran kartının tüm bu özellikleriyle perakende pazarına gelmesi durumunda ne kadar tercih edileceği ise büyük bir soru işareti. Dediğimiz gibi fiyat önemli olacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler