Salı, Nisan 23, 2024

Radeon RX 6500M ile Intel Arc A370M Karşı Karşıya

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel Arc serisi ekran kartları iki gün önce duyuruldu. Duyuru sonrasında sizlerle özellikleri de paylaşmıştık. Tanıtılan tüm modelleri değerlendirdiğimiz zaman Intel dengeleri bir sarstı diyebiliriz. Zira AMD ve Nvidia için net olarak yeni bir rakip gelmiş oldu. Görünen o ki AMD ile ile Nvidia, şimdiden de rakiplerini ciddiye almaya başladı. En son AMD, Radeon RX 6500M ile Intel Arc A370M modelini karşı karşıya getirdi ve sonuçları yayınladı.

Sonuçlara bakacak olursak AMD net olarak ben daha iyiyim, daha öndeyim diyor. Peki nasıl bir karşılaştırma yapılmış bakalım.

Radeon RX 6500M ile Intel Arc A370M Performans Karşılaştırması

Aslında bu karşılaştırmaları doğrudan Intel tarafından bekliyorduk. Intel, tanıtım sırasında rakiplerine göz dağı verecek performans sonuçları yayınlar ve en yakın rakiplerle karşılaştırma sunar düşüncesi vardı. Genelde de lansmanlarda bu oluyor.

Ama Intel performans değerlendirmeleri noktasında çok fazla detay vermedi. Sadece Intel Arc 3 modellerinin performans tabloları yayınlandı ama bunlar da Intel Iris Xe ile karşılaştırmaları içeriyordu.

Yani anlayacağınız AMD’nin karşılaştırması yeni Intel grafik birimleri için ilk performans karşılaştırması diyebiliriz.

Yayınlanan tabloya geldiğimiz zaman ise AMD’nin net olarak önde olduğu gözüküyor. Hedef seçilen Intel Arc A370M modelinin karşısına, AMD Radeon 6500M modeli konulmuş.

Radeon RX 6500M ile Intel Arc A370M

1080p oyun testlerinde AMD her oyunda 80 FPS üzerine çıkmış. Medium ayarlarda yapılan bu testlerde aslında bakarsanız Intel serisi de çok kötü sonuçlar almıyor.

Kontrol ettiğim zaman en düşük 62 FPS aldığını görüyorum. Ki A370M serisi, yeni mobil Arc ekran kartlarının en tepe modeli değil. En düşük serisinin üyesi. Asıl Intel Arc 7 modelini merak ediyorum. Orada FPS değerleri çok daha yüksek olacaktır.

Merak edenler için iki kartın teknik özellikler açısından değerlerini de hemen aşağı ekliyor olacağım.

Intel ARC A370M için Teknik Detaylar

  • Mimarisi: Intel Xe-HPG mimarisi
  • Transistör adedi: 7.2B
  • Bellek: 4 GB GDDR6 64 bit bellek
  • FP32: 1024
  • TDP: 35W ile 50W arası

AMD Radeon RX 6500M

  • Mimari: AMD RDNA 2
  • Transistör adedi: 5.4B
  • Bellek: 4 GB GDDR6 bellek ve 64bit
  • FP32: 1024
  • TDP: 35 ile 50W arasında
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler