Perşembe, Nisan 25, 2024

Rahat Bırakın Dedenizi: Apple Watch Series 3, Bu Sene Üretimden Kalkıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devi Apple‘ın akıllı saatlerinden Watch Series 3, tam beş yıldır piyasada varlığını sürdürüyor fakat 2022 yılı itibariyle akıllı saatin emekliye ayrılması bekleniyor. Analistlerden Ming-Chi Kuo, Apple Watch Series 3’ün üretiminin 2022 yılının üçüncü çeyreğinde durdurulabileceğini öne sürüyor.

Kuo’ya göre Apple’ın üçüncü nesil giyilebilir cihazının watchOS işletim sisteminin en son sürümünü kaldıramayacak kadar eski olduğuna inanıyor. Yayınladığı raporda akıllı saat ile ilgili “bilgi işlem gücü yeni watchOS’un gereksinimlerini karşılayamıyor” dedi.

Zaman Makinesi: Apple Watch Series 3’ü hatırlayalım

Takvim yaprakları 2017 yılını gösteriyordu ve Amerikan şirketi Apple sabah saatlerinde Apple Watch Series 3’ü resmi olarak duyurmuştu. Dönemine göre üstün özellikler sunan akıllı saat artık watchOS 7 güncellemesinden sonra rastgele yeniden başlatmalar, donmalar, depolama alanının çabuk dolması ve pilin su gibi gitmesi sorunlarla karşılaşıyor.

Watch Series 3 kullanıcıları bunlara ek olarak düşük depolama alanı nedeniyle Watch Series 3’ü watchOS işletim sisteminin en son sürümüne güncellerken bir takım sorunlarla karşılaşıyor ve kullanıcılardan güncellemeyi başlatmak için genellikle saati sıfırlamaları isteniyor.

Emekliye ayrılma vakti geçti bile!

WatchOS 9 işletim sisteminin piyasaya sürülmesi ile Watch Series 3’ün yetersiz donanımı nedeniyle artık emekliye ayrılması bekleniyor. Şirket WWDC 2022 konferasında watchOS 9 işletim sistemini tanıtacak ve böylelikle Watch Series 3 yazılım tarafında destek dışı kalıyor olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler