Cuma, Nisan 26, 2024

Rapor: Tiktok Trump, Hristiyanlık ve LGBTQ İlişkileri Hakkında Yapılan Yayınları Sansürledi

Paylaş

silkroad gaminggentr

The Guardian tarafından yayımlanan bir raporda, TikTok’un sahibi olan Çinli şirket ByteDance’in, belirli alanlardaki belirli içeriği açıkça sansürleyen veya geri plana atan politikaları olduğunu öne sürdü. Elbette Çin’de, Tienanmen Meydanı ve siyasi eleştiriler gibi internette yasaklanmış olan herhangi bir konudan söz edildi ancak diğer ülkelerde yasaklanan içerik batılıların beklediklerinin ötesinde duruyordu.

1541992719562584

Mesela Türkiye’de, gayrimüslim dini şahsiyetlerden yahut fikirlerden veya tüm LGBTQ bahseden içerikler yasaklandı. Bu yasaklanan içerikler, İsa ve meleklerin ya da Ghandi’nin ve el ele tutuşarak aynı cinsiyetten bireyler ve hatta yetişkinlerin alkol kullanımını gösteren içeriğin yasaklanması gibi cinsel olmayan LGBTQ tasvirlerini veya sözlerini içeriyordu.

ByteDance rapora “Eski” dedi.

ByteDance, The Gurdian tarafından yayımlanan raporun “modası geçmiş” olduğunu ve Mayıs 2019 tarihinden sonra güncelleştirilmeye devam ettiğini belirtti. Şirket, o zamandan itibaren politikalarını değiştirdiklerini belirten bir bildiri yayımladı ama tüm göstergeler sansür görevlerini bölgesel yönetimlere ya da gruplara devrettiğini gösteriyor. The Guardian yapılan habere göre ByteDance şirketinin yaptığı açıklama şu şekilde;

1009273972.jpg.0

Söz konusu eski kurallar modası geçmiş ve artık kullanımda değil. Bugün yerel moderatörler, yerel içerik ve ılımlılık politikaları, küresel politikaların yerel olarak iyileştirilmesi ve daha fazlası dahil olmak üzere yerelleştirilmiş yaklaşımlar alıyoruz.

Yine The Guardian’a göre, Twitter ve YouTube’da Amerikan Başkanı Donald Turmp ve dini çatışma gibi söylemler taşıyan konular TikTok’ta düpedüz yasaklandı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler