Perşembe, Nisan 25, 2024

WhatsApp, Kaybolan Mesajlar Özelliğini Test Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp, belirli bir süre sonra mesajlarınızı kendi kendini imha etmeye ayarlamanıza izin verecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Yeni “kaybolan mesajlar” özelliği ilk olarak Android platformundaki uygulamanın 2.19.275 sürümünde gözüktü ancak özelliği ilk keşfeden WABetaInfo, henüz beta sürümünde herkes tarafından kullanılamayacağını söyledi.

Kaybolan Mesajlar, kalıcı olarak sohbette durmasını istemedikleri hassas bir bilgi parçasını göndermesi gereken kullanıcılar açısından kullanışlı olabilir.  Telegram tarafından daha öncesinde “Gizli Sohbetler” özelliğini kullanarak kendi kendini yok eden mesajlar gönderen özelliğini görmüştük.

Google şirketi de buna benzer bir yeniliği geçtiğimiz sene yeniden tasarladığı Gmail uygulamasına tasarım ile birlikte buna benzer bir özellik eklemişti.

Özellik şu anda “temel seçenek” kümesinde

Şu anda, WhatsApp’ın bu özelliği halka açması çok daha temel gözüküyor fakat WABetaInfo şu anda özelliğin geliştirme aşamasında olduğunu ve değişimlere maruz kalacağını belirtti. Mevcut hali ile WhatsApp mesajları 5 saniye yahut bir saatten sonra silinecek şekilde ayarlamanıza izin verecek gibi görünüyor ve bu özellik yalnızca her mesajın gönderilmesini taahhüt etmek zorunda olduğunuz grup sohbetlerinde de kullanılabilir.

how to hide whatsapp chat

WABetaInfo, yeni özelliğin ne zaman kullanıcılar için uygun olabileceği yahut ne gibi özellikleri barındıracağı konusunda herhangi bir ayrıntıya sahip olmadığını söyledi ancak dünyanın en popüler çevrimiçi mesajlaşma uygulamasında biraz daha fazla güvenlik vaadi, çok harika bir durum.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler