Cuma, Nisan 26, 2024

Raspberry Pİ büyük güvenlik önlemi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçen aylarda birçok yabancı siteye geniş çaplı DDOS saldırıları yapıldı bu saldırıları internette okuduk, duyduk ve hissettik kullandığımız birçok uygulamaya ulaşamadık web sitelerine giremedik. Dünyada Raspberry Pİ geliştirme kartlarının yaygınlaşması ile birlikte insanlar gerek hobi gerek ciddi projeler yapmaya başladı.

Raspberry Pİ ve Arduino gibi geliştirme kartlarını sunucu, bulut, güvelik kamerasından tutta drone gibi birçok proje yapılabilir. Tonlarca projede kullanılırken evlerimizde IOT projeleri için’de kullanılmaktadır hal böyleken güvenlik açıkları da beraberinde gelmekte bunun önüne geçmek için Rasppbery Pİ güvenlik önlemi almak için geçtiğimiz günlerde verdiği güncellemede ssh bağlantısını kapattı birçok kullanıcı ssh a erişememekte . 

how ssh works raspberry pi 2 1

❱ Eğer Raspberry pi de ssh a ulaşmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip ediniz

❱ Sadece SSH üzerinden Raspberry Pi’ye bağlanıyorsanız SSH’ı açmak için çok basit bir adım var:

Öncelikle SD kartı bilgisayarınıza bağlayın.

Ardından SD kartın /boot bölümüne (config.txt ve cmdline.txt nin olduğu klasör) uzantısız “ssh” diye bir dosya oluşturmalısınız.

❱ Linux, Mac gibi ortamlarda klasöre girip, terminalde

“touch ssh” yazarak bu dosyayı oluşturabilirsiniz.

Windows’da da not defterinde “farklı kaydet” diyip “tüm uzantılar” diyip .txt uzantısını silerek oluşturabilirsiniz.

Eğer hala oluşturamadıysanız bu linkten uzantısız ssh dosyasını alıp indirebilir, içindeki metni silerek (şart değil) boot bölümünüze ekleyebilirsiniz.

❱Ardından kartı Raspberry Pi’ye bağlayıp cihazı başlatın. SSH’ın aktif olduğunu göreceksiniz.

ssh screenshot 1

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler