Cumartesi, Nisan 20, 2024

Ray Tracing Destekli AMD Ekran Kartları Yolda

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia, RTX serisi ekran kartlarıyla sunduğu Ray Tracing özelliği sayesinde son dönemde bir hayli öne çıktı. Işın izleme olarak bilinen özellik sayesinde, oyunlarda çok daha gerçekçi grafikler sunulmasını ve gerçeğe çok yakın gölgelendirmelerin oluşturulmasını sağlayan Nvidia, üst segment serilerde daha fazla tercih edilir oldu.

Nvidia ile AMD yarışını kızıştıran Ray Tracing teknolojisi için şimdi ise AMD harekete geçti. “NVIDIA rakibi” olarak duyurulacak Ray Tracing destekli yeni ekran kartları için geri sayımın başladığını görüyoruz. Son raporlar, kartların özelliklerinin nasıl olacağını da ortaya çıkarmış durumda.

Yeni AMD Ray Tracing destekli kartların mimarisi: RDNA2

Ortaya çıkan bilgilere göre Ray Tracing destekli olacak olan yeni ekran kartlarında Radeon DNA2 mimarisini kullanacak. 7 nm teknolojisiyle üretilecek olan kartlar Navi 20 serisi olarak gelecek. İlk model Navi 23 olarak adlandırılacak ve bu model serinin en uygun fiyatlı modeli olacak. Bunun dışında Navi 22 ve Navi 21 modellerin de sunulduğunu göreceğiz.

Ray Tracing Destekli AMD

Her 3 modelde de ışın izleme teknolojisine yer verilecek ancak en iyi seri Navi 21 modeli olacak. NVIDIA RTX 2080 serisine rakip olabileceği söylenen yeni kartların fiyatı konusunda ise herhangi bir açıklama bulunmuyor. Kartların fiyatı ve tüm özelliklerinin açıklanacağı tanıtımın ise 2020 yılının Haziran ayında yapılması bekleniyor. Tabii ki bu süreçte daha fazla bilginin ortaya çıktığını görebiliriz. Özellikle fiyat konusunda.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler