Cuma, Nisan 19, 2024

Yeni bir efsane: Gigabyte RX 5700 XT AORUS Edition ekran kartı duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gigabyte, AMD tabanlı yeni bir ekran kartı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. AMD Navi 10 GPU’ya dayalı olan bu model, piyasaya Gigabyte RX 5700 XT AORUS Edition ismi ile çıkacak. Üç fanlı ve üç derin yuva tasarımına sahip olan kart, piyasada mevcut olan RX 5700 Gaming serisinden daha hızlı olacak.

Tasarım kalınlaştı

Henüz kartın ne kadar bir ağırlığa sahip olduğu konusunda net bir bilgimiz yok. Fakat Gigabyte RX 5700 XT AORUS Edition ekran kartı oldukça kalın ve geniş bir soğutma bloğuna sahip. Bu da kartı ister istemez selef modellerine göre daha “ben buradayım” dedirtiyor.

Uzun süredir AMD kanadında ses yoktu

Gigabyte uzun süredir AMD serisi ekran kartlarında yeniliğe gidip gitmeyeceği konusunda hiçbir sinyal vermiyordu. Genellikle NVIDIA tabanlı RTX kartlara yoğunlaştıktan sonra, AMD tarafında Gigabyte’dan en son Radeon RX 580 AORUS modelini görmüştük.

RDNA mimarisina dayanan yeni kartın Kasım ayı içerisinde hazır olması bekleniyor. Ancak piyasaya çıkış tarihi konusunda henüz net bir bilgi veremiyoruz. Ayrıca fiyatlandırma için de çok erken.

Gigabyte AORUS Radeon RX 5700 XT 002

GBT_Brian (Gigabyte Topluluk Yöneticisi) açıklaması:

Reddit üzerinden direkt olarak yönlendirmeler ve duyurular yapan topluluk yöneticisi Brian şunları söyledi: “Gelecek hafta seri üretime geçmesi planlanan yeni ekran kartımız hazır. Siz istemiştiniz ve biz hazırlıyoruz! 2-3 hafta sonra seri üretimin ardından, ürünler depoya girer girmez daha fazla görsel paylaşacağız.”

Gigabyte AORUS Radeon RX 5700 XT 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

8 YORUMLAR

  1. Merhaba baya gec bir soru ama auros ekran karti msi b450 m a pro max ana kartina genis geliyor taktigim zaman ana kart uzerindeki usb soketlerinin ustu kapaniyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler