Cumartesi, Nisan 20, 2024

Razer Cynosa V2 Klavye İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, Razer Cynosa V2 klavye incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Üst sınıfta yer alan ürünleri ile adından söz ettiren Razer, bu kez giriş seviyesi ürünü ile ofisimize konuk oluyor. Üstelik bu ürünün dikkat çeken bir noktası var ki, fiyatı yurt dışına ülkemizde çok daha uygun. Peki klavye neler sunuyor gelin birlikte görelim.

Sade Tasarım

Razer Cynosa V2, alıştığımız yeşilli siyahlı kutu tasarımı ile geliyor. Kutu üzerinde öne çıkan detaylarla birlikte ABD içerisinde en çok satan klavye ibaresi dikkat çekiyor. Ayrıca Türkçe karakter desteği de kutuda belirtilmiş. Kutu içerisinde ise fazla bir şey yok, klavyenin kendisi ve kullanım kılavuzu bizleri karşılıyor. Esasen tuşları sökmek için bir anahtar çıkmasını yeğlerdik ancak sınıflandırmadan ötürüdür ki Razer kutuya dahil etmemiş.

razer cynosav2 001

razer cynosav2 002

Cynosa V2, son derece sade bir tasarım ile geliyor. Mat siyah renk ile hazırlanan kasa, kalınca çerçevelere sahip. Nümerik tuş takımını da üzerinde taşıyan klavye, ayrı olarak medya kontrol düğmelerini de üzerinde barındırıyor. Malzeme olarak sert ABS plastik kullanılan klavye, her tuşun altında ayrı ayrı yatan RGB LED‘ler sayesinde ışıl ışıl bir görüntü oluşturuyor.

razer cynosav2 006

Yumuşak ve Rahat

RGB desteği tarafında da Razer, klavyeyi giriş sınıftır diyerek geride tutmamış, çok sayıda aydınlatma modunu ürüne dahil etmiş. Işıklandırma tarafında da son derece başarılı olan klavye, yoğun ışık altında bile kendisini belli ediyor. Diğer yandan örgülü olmayan bir USB kablo görüyoruz. Örgülü yapı her zaman tercihimiz ancak örgülü yapı giriş seviyelerde ne yazık ki sık kullanılan malzeme olmuyor.

razer cynosav2 003

razer cynosav2 009

Razer Cynosa V2 klavye, anahtar tarafında membran anahtarlar ile geliyor. Bu anahtar tipi, mekanik klavye kadar olmasa da etkili bir kullanım sunuyor ancak mekanik klavyelerden daha konforlu bir hissiyat üretiyor. Hem sessiz hem de yumuşak tuş sevenler için membran anahtarlar çok iyi bir seçenek. Öte yandan  klavye makro atamalara izin veriyor. Bunun için Razer Synapse 3 yazılımını indirmek gerekiyor. Yazılım sayesinde hem makro atamaları hem de RGB özelleştirmelerini yapmak mümün.

razer cynosav2 012

Razer, klavyeye 10 tuş ile sınırlı olmak üzere anti-ghosting özelliği eklemiş. Gönül tüm tuşlarda olsun isterdi elbet. Son olarak klavye 1000 Hz tarama hızına sahip. Böylelikle tuş geri bildirimi en hızlı seviyede gerçekleşiyor.

razer cynosav2 011

Hocanın Yorumu

Razer Cynosa V2, Razer ürün ailesinin giriş seviye klavyesi olarak karşımıza çıkıyor. Esasen ürün, temel düzeyde gerekli tüm özellikleri sunuyor ki RGB aydınlatma tarafında rakip firmaların tepe modelleri ile yarışabilir.

editor tavsiyesi fiyat performans odul

Yine de klavye, yurt dışında 60 dolarlık bir satış etiketine sahip. Bu fiyat ülkemiz dışında uygun görünse de, ülkemiz topraklarında güncel kura göre 520 TL bandında seyrediyor. Ancak, Molekule PC üzerinde bu ürün 359 TL gibi uygun bir fiyata satılıyor. Bu fiyat, esasen daha önce görmediğimiz bir fiyatlandırma zira buna göre yurt dışından daha uygun fiyata sahip olunabiliyor. Dolayısı ile bu fiyat etiketi ile ürün fiyat/performans oranını yakalayabilir.

İncelememizi burada sonlandırırken ürün hakkında detaylara ulaşabileceğiniz videomuza yazının başından ulaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler