Perşembe, Nisan 18, 2024

Razer Phone 2 Satış Fiyatı ve Teknik Özellikleri Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Razer bu akıllı telefon işine takmış gibi görünecek olacak ki, Razer Phone 2 adında yeni cihazını resmi olarak tanıttı. Telefon eski modele göre daha derli toplu ve ekstra özellikler ile birlikte gelirken, LED aydınlatmalı logosu ve üst düzey performans vaatleri onu bir “oyuncu telefonu” sınıfına sokuyor. Zira bu sınıf da son zamanlarda yeni oluşmaya başladı.

Açıkçası bir akıllı telefonda “oyuncu” sıfatı aramak ne kadar doğru bilinmez ama, yeni furya bundan böyle bu şekilde devam edecek gibi görünüyor.

Razer Phone 2 Neler Sunuyor?

İlk Razer Phone duyurulduktan sonra ortalık biraz karışmıştı. Sonradan ASUS ROG Phone adı altında yeni oyuncu telefonunu duyurmuştu. Bundan böyle firmalardan aynı atakları beklemeye devam edebilirsiniz. Zira Razer Phone 2 şuanda 5.7 inç boyutuna, QHD 120 Hz UltiMotion ekrana ve 8 GB RAM kapasitesine sahip.

Öte yandan işlemci olarak tahmin edebileceğiniz üzere içerisinde Snapdragon 845 bulunurken, şuanda mobil platformlar üzerinde oynatamadığı bir oyun olmayacak gibi duruyor.

razer phone 2 002

razer phone 2 003

Kamera Ne Alemde?

Türkiye’de bu cihazı kaç kişi satın alır? diye kendi kendime düşünürken, fiyat detaylarını en sona bırakma kararı aldım ve kameraya geçtim. Razer Phone 2 arka tarafta çift kamerası ile gelirken 12 MP değerlere sahip. Ayrıca çift kameranın altında ise Chrome RGB dediğimiz Razer logosu yer alıyor. Bu logo yer yer size farklı tepkimeler vererek renklerinde değişikliğe gidebiliyor.

Değişiklik olarak cihazdan beklentiniz olmasın. Sadece Razer “bakın arkadaşlar ben artık akıllı telefon işinde varım. Bundan böyle yeni akıllı telefonlar bekleyin.” mesajını iletmek için Razer Phone 2’yi geliştirmiş. Teknik özellikler ve görünüm neredeyse tamamen aynıyken, sadece ekranın sol ve sağ köşelerinde bulunan Stereo ses için Dolby Atmos desteği ve IP67 sertifikası getirilmiş durumda.

Kamera performansı ilk seriye göre biraz daha iyileştirilmiş durumda.

razer phone 2 006

Razer Phone 2 Teknik Özellikler

Daha önceden Razer kullananlar bilirler; yazılımsal olarak firma gerçekten iyi çalışıyor. Aynı durum burada Razer Phone 2 için de geçerli. Zira Chroma özellikleri telefon üzerinden kontrol edilebilirken, gerçekten iyi özelliklere şahit olabiliyorsunuz. Ancak bir de ürünün tüm teknik verilerini görmek lazım.

  • Ekran: 5.7 inç
  • Ekran Çözünürlüğü: 2560 x 1440 px
  • Ekran Özelliği: QHD IGZO LCD Ultra Motion
  • İşlemci: Snapdragon 845
  • GPU: Adreno 630
  • RAM: 8 GB LPDDR4x
  • Depolama: 64 GB (Dahili)
  • İşletim Sistemi: Android 8.1 Oreo
  • Batarya: 4000 mAh
  • Arka Kamera: 12 MP f/1.75 diyafram + 12 MP f/2.6 çift
  • Ön Kamera: 8 MP f/2.0

Teknik özellikler tarafında bir de bataryayı isterseniz kablosuz şarj desteğinden faydalanarak kullanabiliyorsunuz. Artık bu yeni hızlı ve kablosuz şarj olayı akıllı telefonlar arasında da giderek yayılmaya devam ediyor.

Benchmark test sonuçlarını biz de merakla bekliyoruz..

razer phone 2 007

Razer Phone 2 Fiyat

Geldik cebimizi ilgilendiren en önemli kısma: Fiyat. Razer Phone 2 şuanda yurt dışında 799 dolar fiyat etiketi ile açıklandı. Biliyorum hemen Google’ı açıp “799 dolar kaç TL?” hesaplamaları yapacaksınız ama yine biz size tahmini Türkiye satış fiyatını belirtelim: 4899 TL civarında olacağı konuşuluyor.

Bir akıllı telefona bu kadar para verir misiniz bilmiyorum ama, dolar belimizi bükmeye devam ediyor..

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler