Perşembe, Nisan 25, 2024

Realme C30 Resmi Olarak Tanıtıldı: Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji devlerinden Xiaomi’nin sahibi olduğu akıllı telefon üreticilerinden Realme, C31 modelini tanıttıktan yaklaşık üç ay sonra başka bir giriş seviyesi akıllı telefon modeli olan Realme C30‘u resmi olarak tanıttı. 6.5 inçlik bir ekran ve 5000 mAh kapasiteli bir batarya ile geliyor.

Realme C30, 12nmlik sürücülere sahip Unisoc T612 yonga setinden güç alıyor; yonga setinin içerisinde 1.8GHz hızında iki adet ana Cortex-A75 birimine sahip sekiz çekirdekli CPU yer alıyor. Akıllı telefonun ön tarafına gelecek olursak HD+ çözünürlüğünde LCD ekran ve 5MP çözünürlüğünde özçekim kamerası bulunuyor.

Cihaz arka tarafta bulunan kare kamera kümesinin içerisinde bir adet ve oldukça büyük 8MP çözünürlüğünde ana kamera ve LED flaş ışığı yer alıyor.

realme c30 specs
Realme C30 Resmi Olarak Tanıtıldı: Özellikleri Neler? 4

Akıllı telefon 2GB ve 3GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği ve 32GB Dahili Depolama Alanı ile birlikte geliyor fakat microSD kart desteği sayesinde akıllı telefonun depolama alanını 1 TB’a kadar yükseltmeniz mümkün. microSD kart yuvasının bulunduğu bölümde aynı zamanda nano SIM kart için iki adet boşluk bulunuyor.

Yazılım tarafında Realme Go Edition kullanıcı arayüzüne sahip Android 11 işletim sistemi kullanılıyor ayrıca 2GB RAM kullanan bu cihaza yüklenilmemesi için daha az güç tüketimi gerektiren daha hafif uygulamalar yüklü olarak geliyor.

8,5mm kalınlığa sahip akıllı telefonun arka tarafında çizgili bir tasarım hakim ve iPhone 12 serisi ile birlikte hayatımıza tekrardan giren düz kenarları bulunuyor. Realme C30, 10W hızında şarj edebilen microUSB bağlantı noktasına sahip ve 3,5mm jak girişine de sahip.

Realme C30 Bambu Yeşili ve Göl Mavisi renklerinde 27 Haziran tarihinde Hindistan pazarında Realme.com ve Flipkart’ta 100-105 Dolar fiyat etiketlerinde satışa çıkacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler