Cuma, Nisan 26, 2024

Red Dead Redemption 2’den Oynayış Videosu Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Rockstar Games’in efsanevi konsol oyunu Red Dead Redemption, ikinci oyunu ile yakın zamanda çıkış yapacak. Şimdi ise oyun ile ilgili 6 dakikalık bir oynayış videosu yayınlandı.

Açık dünya oyunu denildiğinde akla GTA serileri geliyor zira yapımcı şirket Rockstar Games, gerçekten bu işi iyi beceriyor. Yaklaşık 6 yıl kadar önce ise oyun konsolları için hazırlanan açık dünya Batı oyunu Red Dead Redemption, bu yıl ikinci oyunu ile tekrar gündeme geliyor. Yeni oyun ilk oyun gibi efsanevi bir hikaye ile birlikte devasa bir harita vaat ediyor.

Önümüzdeki aylarda yayınlanacak olan Red Dead Redemption 2’nin hikayesi, başarısız bir banka soygunu sonrası gurubun lideri olan Arthur Morgan‘ı konu ediniyor. Bu bağlamda ana karakterimiz olacak olan Arthur Morgan ile 1899 yılının vahşi Amerika’sında seyahat edeceğiz. Şehirler, çöller, bataklıklar ve yırtıcı hayvanlarla dolu olacak olan arazilerde çeşitli saldırganlardan kaçmaya çalışacağız. Serinin ana karakteri John Marston ise yine oyunda yer alacak.

Geçtiğimiz gün oyunu daha detaylı gösteren bir oynayış videosu da Rockstar Games tarafından yayınlandı ve oyun içi birçok bilgi paylaşıldı. Buna göre oyun içerisinde istediğimiz zaman herhangi bir karakter ile konuşabileceğiz ve bu karakterlerden çeşitli görevler alabileceğiz. Öte yandan balık avlama, avcılık gibi çeşitli aktiviteler de oyunda yer alacak ve bu aktiviteleri başka insanlar ile paylaşabileceğiz.

Öte yandan oyunun, içerisinde oyuncuların aksiyon esnasında zamanı yavaşlatmalarını sağlayacak bir oyun mekaniğine de sahip olacağı belirtiliyor. Yakın dövüş, vuruş hissiyatı, silah mekaniği gibi oyun içi diğer dinamiklerinde gerçekçi olacak şekilde hazırlandığı görülen oyunun grafik kalitesi de bir hayli yüksek. Özellikle açık dünya modelleri büyüleyici seviyede.

Yeni Red Dead Redemption 2, 26 Ekim’de PS4 ve XBOX One için piyasaya sürülecek. Oyunun her ne kadar PC tarafında da çıkışı beklense de kısa vadede böyle bir gelişme kaydedilmedi. Bakalım ilerleyen günlerde neler göreceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler