Perşembe, Nisan 25, 2024

Reddit Talks Geliyor: Yeni Clubhouse Alternatifi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Reddit, Reddit Talk isimli ve son zamanların popüler sesli sohbet uygulaması Clubhouse benzeri bir sosyal ses ürününü Pazartesi günü itibariyle açıkladı. Bu özellik henüz yaygın olarak kullanılamadığından şirket, Pazartesi günkü duyuruyu “ön izleme” olarak nitelendiriyor. Özelliği kendi alt dizinlerinde denemek isteyen moderatörler kendilerini erişim için bir bekleme listesine ekleyebilirler.

Reddit’in açıklamasına ve şirket tarafından paylaşılan resimlere göre, Reddit Talk hizmeti, Clubhouse, Twitter Spaces ve diğer sosyal ses ürünlerine çok fazla benziyor. Reddit’e göre görüşmeler alt dizinler içinde gerçekleşecek.

bcykx1isg5u61 1
Reddit Talks Geliyor: Yeni Clubhouse Alternatifi 3

İlk testler sırasında, yalnızca alt dizin moderatörleri bir Konuşma başlatabiliyor ve Talk sunucuları konuşmacıları davet etme, sessize alma ve kaldırma yetkisine sahip olabilecek.

Moderasyon, Clubhouse için bir sorun olmuştur, bu nedenle Reddit’in küçük bir başlangıç yapması ve önce yalnızca moderatörlere erişim izni vermesi dikkat çekicidir. Gelecekte bir noktada, moderatörler güvenilir topluluk üyelerini yarı moderatörlük yetkisi verebilecekler.

91jj01hxg5u61
Reddit Talks Geliyor: Yeni Clubhouse Alternatifi 4

Şirket, oda sahiplerinin Talks’un emojiler ve farklı arka plan renkleri ile nasıl göründüğünü özelleştirmesinin “test aşamasında” olduğunu ve kullanıcıların avatarlarını da sohbet esnasında değiştirebileceğini söylüyor. Reddit, bir sosyal ses özelliğini duyurmak için Twitter, Slack, Discord, LinkedIn ve Spotify’a katıldı. Mashable ekibine göre, Reddit’in 9 Nisan’da bir sosyal ses özelliği üzerinde çalıştığını ilk kez duyurdu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler