Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Redmi Note 13 Yakında Küresel Pazarda Satışa Çıkacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi’nin bazı akıllı telefonları, uygun fiyat avantajıyla beraber rakiplerinin bir hayli önüne geçiyor. Bunların en büyük örneği Redmi modelleri. Özellikle Note serisi fiyat avantajıyla beraber çok satan modeller arasında kendisini gösteriyor. Yine bu seriler arasında yer alması beklenen Redmi Note 13 modeli için de beklenen haber geldi.

İlk etapta Çin için tanıtılan yeni akıllı telefon, şimdi de küresel pazarda satışa çıkmaya hazırlanıyor. FCC sertifikasyonunda ortaya çıkan küresel sürüm için detaylara bakalım.

Redmi Note 13 Küresel Pazar için Geliyor

FCC listesine göre değerlendirecek olursak yeni seri 2312DRAABG model numarasına sahip olarak gelecek. MIUI 14 yüklü olarak gelecek telefonun Çin versiyonu ile aynı teknik özelliklere sahip olacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. FCC onayı var ama henüz net satış tarihinin belli olmadığını da ekleyelim. Bunun için beklenti yıl bitmeden akıllı telefonun küresel pazarda satışa çıkması yönünde.

Redmi Note 13

Redmi Note 13 Nasıl Özelliklere Sahip?

Yeni akıllı telefonlar için teknik özellikleri de bir hatırlayalım. Bu serisi Xiaomi iki ayrı model sunuyor. Bunlardan birisi Redmi Note 13 Pro bir diğeri de temel model.

Temel modelde 6,67 inçlik AMOLED, 1080 X 2400 piksel çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızının sunulduğu bir ekran yer almakta. Bunun dışında Dimensity 6080 işlemcisi, 100 MP + 2 MP kamera ve 5000 mAh kapasitesinde 33W hızlı şarj destekli batarya da diğer özellikler.

Redmi Note 13

Pro serisinde ise 6.67 inçlik ekranda 1220 X 2712 piksel çözünürlük, 120 Hz yenileme hızı sunulurken, Snapdragon 7s Gen 2 işlemcisine yer verildiğini görüyoruz. Bu modelde 200 MP Samsung ISOCELL HP3 kamera + 8 MP geniş açı ve 2 MP makro kamerası yer almakta. 5100 mAh kapasiteli batarya da Pro modellerinde karşımıza çıkıyor.

Muhtemelen yakın zamanda Türkiye’de de satışa çıkacak olan Redmi Note 13 için fiyatların nasıl olacağını da merakla bekliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler