Salı, Nisan 16, 2024

Riot Games Hypixel Studios’u satın aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya çapında şu ana kadar en çok satılmış oyun olan Minecraft‘ın en popüler topluluğuna sahip olan Hypixel sunucusu, (yakında Minecraft sunucularıyla ilgili bir yazıda gelecek 🙂 )  2018 yılında “Hypixel Studios” adında bir stüdyo kurmuştu. Geçtiğimiz günlerde öğrendiğimiz gelişmelere göre League of Legends’in sahibi olan Riot Games, Hypixel Studios’u satın aldı.

Hypixel Studios’un Minecraft’a rakip olarak çıkaracağı oyun: Hytale

Minecraft’ın temel altyapısı ile RPG öğelerini birleştiren bir yapım olan Hytale, Minecraft’a rakip olarak çıkışını yapmak üzere Hypixel Studios tarafından uzun süredir üstünde çalışılan bir proje.

Riot Games’in 2018 yılından beri bu yeni stüdyoya finansal destek sağlaması ve stüdyoda çalışan birkaç kişinin geçmişte Riot’ta çalışmasından dolayı bu haberi iddialar doğrultusunda bekliyorduk.

Riot Games’in Hypixel Studios’u satın almasından sonra stüdyonun aynı doğrultuda daha hızlı ve kendilerinden emin bir şekilde Hytale projesine devam edecekleri aşikar. Bu gelişme ile birlikte stüdyo, Kuzey İrlanda’da bir ofis açmayı ve bu ofise 20 yeni personel almayı hedefliyor. İlerleyen zamanda gelişmeleri sizinle paylaşacağız.

riot games oyun sirketi hypixel studiosu satin aldi

Riot Games’in isminde geçen “s” eki sonunda gerçekliğe kavuşuyor.

Riot Games birkaç ay öncesine kadar kendi çatısı altında sadece League of Legends’i kapsıyordu, fakat isminde geçen “Games”e bakılırsa dışarıdan bakıldığında birden çok oyun geliştirdikleri zannediliyordu. Son aylarda bu durumu dile getiren şirket, “S’yi Riot Games’e geri koyma” olarak vaat ettikleri fakat herhangi bir bilgimizin olmadığı oyunları 10. yıl şerefine duyurdu.

Ardı artına gelen “Teamfight Tactics”, “Legends of Runeterra”, “Valorant” tarzı oyunların yanında “Riot Forge” olarak farklı geliştiricilere destek olarak farklı türde oyunların geliştirilmesine yardımda bulunmaya başladılar.

Tahmin edebileceğiniz üzere Hytale da bunlardan biri ve bu oyunun da “S’yi Riot Games’e geri koyma” planlarına büyük bir katkı sağlayacağı su götürmez bir gerçek.

hytale riot 580x334 1

Oyunun çıkış tarihi ne zaman?

Oyunun çıkış tarihinde son verilen bilgilere göre herhangi bir değişiklik yok. Net bir tarih verilmese de, oyunun hala 2021‘de çıkışının yapılması bekleniyor.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler