Cuma, Nisan 26, 2024

Rockstar Games Kurucu Ortağı Dan Houser Şirketten Ayrılıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yılların eskitmediği oyun olan Grand Thef Auto’nun geliştiricisi ve Rockstar Games’in kurucu ortağı olan Dan Houser, Mart ayı itibari ile şirketten ayrılacak. Haber, Take-Two Interactive tarafından ortaya çıkan SEC belgesinden geliyor.

Bu istifa, 2019 baharında başlayan ve Houser tarafından “uzatılmış bir aradan” sonra geliyor. Rockstar Games 1998 yılında kuruldu ve Dan Houser, Grand Theft AutoMax Payne ve Red Dead Redemption, ve dahası bir çok yapımda emeğini ortaya koydu.

.Take-Two Interactive, Rockstar Games’e ait bir holding şirketidir:

2019 baharında başlayan uzun bir aradan sonra, Rockstar Games’de Yaratıcı Başkan Yardımcısı Dan Houser şirketten ayrılacak. Dan Houser’in son günü 11 Mart 2020 olacak. Katkılarından dolayı son derece minnettarız. Rockstar Games, en eleştirmenlerce beğenilen ve ticari olarak başarılı oyun dünyalarından bazılarını, tutkulu hayranların küresel bir topluluğunu ve şimdiki ve gelecekteki projelere odaklanan inanılmaz yetenekli bir ekip oluşturdu.

ezgif.com webp to jpg 10
Rockstar Games Kurucu Ortağı Dan Houser Şirketten Ayrılıyor 2

Dan Houser, şirketin başkanı olan kardeşi Sam Houser ile Rockstar Games’i kurdu. Rockstar Games yaptığı açıklamada, “Sam Houser’in 1998 yılında kurduğu Rockstar Games ile oynadığı rolün değişmeden kaldığını”, ancak Dan Houser’in yaklaşmakta olan gidişatı üzerinde daha fazla durmadığını söyledi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler