Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Rockstar Games Yine Hacklendi! GTA 5 Kaynak Kodları Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Rockstar Games resmen hackerların odağına oturmuş gibi gözüküyor. Daha önce GTA 6 yapımının geliştirme aşamasına ait olduğu iddia edilen görsellerin sızdırılmış, hemen sonrasında ise oyunun ilk fragmanı sızdırılarak paylaşılmıştı. Aradan çok uzun bir zaman geçmeden yeni bir hack iddiası daha gündeme geldi. İddialara göre firma bir kez daha hacklendi ve bu kez de GTA 5’in tüm kaynak kodları sızdırıldı.

Sızıntıda GTA 6 Serisine İlişkin de Bazı Detaylar Var

Paylaşılan bilgilere göre sızdırılan dosyalar, GTA 5’in tüm kaynak kodlarını içeriyor. Fakat sızıntılar sadece mevcut oyun için de geçerli değil. Bunun yanında GTA 6 için de bazı sızıntılar gerçekleşmiş durumda.

Paylaşılan belgelere bakacak olursak yeni oyunun kod adı Project Americas olarak belirlenmiş ve uzun bir süre bu kod adıyla geliştirilmeye devam etmiş. Bu kod adına ait olan dosyaların içerisinde yeni oyuna ait olduğu belirtilen bazı komut dosyalarının yer aldığı bilgisi de var.

Rockstar Games

Ortaya çıkan diğer bir bilgi ise 2006 yapımı Bully ile alakalı. Eğer sızdırılan belgeler doğruysa efsane oyun için bir devam serisi hazırlanıyor. Evet şu an odak GTA 6 ama arka planda Bully 2’nin geliştirildiği de görülmekte.

Bir dönem Bully 2’nin geliştirme aşamasında olduğu iddiaları da gündeme gelmiş fakat sonrasında projenin iptal olduğu söylenmişti. Yeni sızıntı doğruysa, projenin iptal edilmediğini düşünebiliriz.

Rockstar Games

Tabii ki yeni hacklenme iddialarından sonra ortaya çıkan bu bilgiler için herhangi bir doğrulama gelmedi. Doğrulama gelir mi ya da Rockstar Games bir açıklama yapar mı göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler