Cuma, Mart 29, 2024

Rolls-Royce, Dünyanın En Hızlı Elektrikli Uçağını Geliştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

İngiltere merkezli otomobil üreticisi olan Rolls-Royce firması, partnerlik anlaşması gerçekleştirerek tek pervaneli ve elektrikli uçak üretecek. Geliştireceği tek pervaneli ve elektrikli uçakla 480 km/s hıza ulaşarak rekorlar kitabına girmeye hazırlanıyor. Tek pervaneli ve elektrikli uçakla 338 km/s hızla Siemens firması rekorlar kitabına görünüyor.

Rolls-Royce firması çoğumuz tarafından otomobil markası olarak bilinse de güçlü motorlarda üretmeye devam ediyor. Özellikle gemi ve kamyon motorları konusunda çok iddialı. Firma karada ve denizde kullanılan motorlarında kullandığı sıfır emisyonu şimdide havada kullanmak istiyor. Airbus, Boeing, NASA ve Siemens gibi dev şirketler bu alanda en büyüğü olmak için kıyasıya rekabet ediyor.

maxresdefault 1

Rolls-Royce, 2017 yılında bu rekabete dahil olduğunu bildirdi ve geliştireceği tek pervaneli elektrikli uçakla 480 km/s hıza çıkmayı hedefliyor. Eğer planlar yerinde işlerse 2400 RPM’de çalışan pervaneli motorlar, şuan rekorlar kitabına 338 km/s hızla giren Siemens firmasını sollamış olacak.

Geliştireceği uçağın batarya kısmında da yenilikler yapacak. Rolls-Royce, elektrikli uçağın bataryası hafif ve kompakt bir yapıda olacak ayrıca yüksek enerji yoğunluğu ile yüzde 90 verim elde edileceğini bildirdi. Batarya üretimi için YASA ile anlaşan Rolls-Royce, elektrikli uçaklar konusunda baya iddialı gibi gözüküyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler