Cumartesi, Nisan 20, 2024

RTX 3090 Ti Fiyatları Sızmaya Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

RTX 3090 Ti modeli, CES 2022 kapsamında şöyle bir gösterildi ama sonrasında kartı ne duyduk ne de gördük. Daha kartın tüm teknik yapısını resmi açıklamalarla görmek mümkün olmadan, serinin fiyatları için de sızıntılar ortaya çıkmaya başladı.

RTX 3090 Ti ekran kartının en can sıkıcı noktası neresi derseniz, kartı daha görmeden fiyatları derim. Çünkü önümüzde RTX 3090 gibi bir örnek var. Araba parasına da ekran kartı olurmuş dediğimiz RTX 3090 modelinden daha pahalı bir ekran kartı gelecek.

Son sızıntı da bu konuda beklentilerimizin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Öyle ki bazı özel versiyonların fiyatları için yapılan sızıntılar da 4000 Euro sınırının da geçildiği net olarak gözüktü.

Kaçırmayın: AMD RX 6500 XT Fiyatı ve Satışta Olan Modeller

RTX 3090 Ti Fiyatı Bizi Epey Bir Üzecek

Sızan bilgilere göre değerlendirdiğimiz zaman yeni ekran kartının ASUS ROG özelleştirilmiş olan versiyonlarının 4.600 Euro seviyesinde olduğunu görüyoruz.

Daha önce bazı Evga modellerinin de 4300 Euro seviyelerinde olduğu iddia edilmişti. Bu iki sızıntı değerlendirildiği zaman ortaya çıkan sonuç, son kullanıcıların ulaşacağı modellerde fiyatlar 4000 Euro barajının üzerinde olacak.

RTX 3090 Ti

Bu demek oluyor ki gerçekten pahalı bir ekran kartı ile karşı karşıya kalacağız. Güncel kur ile direkt çeviri yaptığımız zaman fiyat 4000 Euro desek, sadece direkt çevrilmiş hali bile 62 bin TL civarlarına geliyor.

Tabii ki hayalcilik yapmamak lazım. Bu kartları da zaten pahalı modeller olarak bekliyorduk. Ama bu kadar da beklemediğimizi belirtelim. Dileriz sızıntılar doğru çıkmaz ve kartlar biraz daha ucuz olur.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler