Çarşamba, Nisan 24, 2024

RTX 4090 Ekran Kartının Soğutucusunun Görselleri Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia’nın yeni amiral gemisi ekran kartı modeli olarak beklenen RTX 4090 modeli için teknik özellik sızıntıları bir yana, görsel sızıntıları gelmeye başladı.

Chiphell forumlarında ortaya çıkan yeni görseller, söz konusu ekran kartı modelinin referans modelinde nasıl bir tasarım olacağını gösteriyor. Tabii ki tasarım kesin olarak böyle olacak demek mümkün değil ama görseller bir önceki modelle büyük oranda benzer kartları işaret ediyor.

RTX 4090 Tasarımı için Nasıl Detaylar Gözüküyor?

Görsellere bakacak olursak yeni ekran kartı soğutma bloğu olarak RTX 3090 Ti ile çok benzer bir tasarım sunacak.

Kaçırmayın: Intel i7-12800HX için Merak Edilenler 

Genel kart tasarımının hemen hemen aynı olduğunu görüyoruz. Sadece soğutma bloğunda GPU ve bellek kısmına temas eden taban bölümünde biraz daha geniş bir alan olduğu gözükmekte.

RTX 4090

Ayrıca kartın kanatçık sayısı açısından bakıldığı zaman da 4090 modeline ait olduğu söylenen bloğun daha fazla kanatçık barındırdığını net olarak anlıyoruz.

Yine çift eksenli fan tasarımının kullanılacağı da gözüken kartta, çok büyük bir tasarım farkı beklenmiyor.

RTX 4090

Tabii ki bu görseller doğruysa. Daha önce de benzer sızıntılar geldiğini gördük ve doğrulanan sızıntılar da oldu. Ama şu aşamada bu görseller doğrudur demek ne yazık ki mümkün olmayacak.

Şunu söyleyebiliriz ki tanıtım yakın gözüküyor. Merak ettiğimiz sorular yakında cevap bulacak gibi. Tasarım yapısı da buna dahil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler