Pazar, Nisan 28, 2024

RTX Remix Yayında! Eski Oyunlar Geri Dönüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA, yeni mimarisi üzerine kurulu olan RTX 40 serisi ekran kartlarını duyururken, bazı özel teknolojilerden de söz etmişti. NVIDIA RTX Remix ise en çok dikkat çeken yazılım olmuştu. Zira bu Remix sayesinde, eski oyunların kolay bir şekilde yeni nesle uyarlanabileceği açıklandı. Aradan geçen aylar sonrasında sonunda NVIDIA, bahsi geçen yazılımı açık beta olarak kullanıma sundu.

Peki bu yeni yazılım ne sunacak? Efsaneleşmiş ama bir yandan tarihin tozlu raflarındaki yerini almış oyunlara yeniden mi merhaba diyoruz?

NVIDIA RTX Remix Herkese Açık Şekilde Yayınlandı

Yeni yazılım, bir mod oluşturma platformu olarak tanımlanabilir. Platform sayesinde çok kolay bir şekilde DirectX 8 ve DirectX 9 destekli eski oyunlara doku güncellemeleri, grafik iyileştirmeleri yaparak oyunların günümüz standartlarına çıkması sağlanabiliyor.

Modcular sadece RTX Remix kullanarak eski oyunlardaki grafik kalitesini arttırmakla kalmayacak. Kolay bir şekilde oyuna RTX desteği ya da DLSS 3 desteği de ekleyebilecek.

Üstelik burada bir yapay zeka artısı da karşımıza çıkacak. Remix, RTX AI desteğiyle beraber geliyor ve RTX AI sayesinde oyunlardaki dokuların çözünürlüğünü 4 kata kadar arttırmak mümkün oluyor.

Bu da demek oluyor ki 1080p destekli DirectX 9 tabanlı bir oyunun 4K çözünürlüğe upscale edilmiş bir versiyonunu görmek mümkün olabilir.

Yeni Teknoloji hakkında tüm detayları öğrenmek için bu içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

NVIDIA RTX Remix

NVIDIA RTX Remix için Özel Bir İş Birliği

Remix 0.4 beta sürümle herkese açık bir şekilde yayınlanan yeni platform için şimdiden ortaklıklar da kurulmuş durumda. NVIDIA, popüler mod sitesi ModDB ile bir anlaşma yapmış ve eski oyunların Remix yapılandırmalarının yer aldığı bir mod sayfası oluşturulmuş.

Buradan oyuncular hangi yapıma RTX eklenmiş ya da DLSS eklenmiş görebilecek. Modları da yine buradan indirebilecekler.

NVIDIA RTX Remix

Mod Geliştiricileri için Yeni Kapı

Eski oyunları adeta yeniden canlandırmamızı sağlayacak olan Remix platformu için sistem gereksinimlerinin açıklandığını da ekleyelim. Hemen aşağı eklediğim sistem gereksinimlerini karşılayan bir cihaz ile hemen modlamaya girişilebilir.

NVIDIA RTX Remix

RTX Remix Sistem Gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri
  • İşlemci: Intel i7 veya denk AMD Ryzen 4 çekirdek
  • Ekran Kartı: RTX 3060 Ti 8 GB
  • RAM: 16 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10 ya da Windows 11
  • Depolama: 512 GB SSD
Önerilen Sistem Gereksinimleri
  • İşlemci: Intel i7 veya denk AMD Ryzen 8 çekirdek
  • Ekran Kartı: RTX 4070 12 GB
  • RAM: 32 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10 ya da Windows 11
  • Depolama: 512 GB SSD M.2

Hemen şuraya oluşturulan mod sayfasını da ekliyorum. Deus Ex Tomb Raider I gibi efsane oyunlar için çoktan modlar hazırlanmış. Özellikle NFS Underground 2’nin listede olduğunu belirteyim. Işın izleme desteği oynanabilir olarak gözüküyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler