Perşembe, Nisan 25, 2024

Rusya Avangard İsmini Verdiği Yeni Hipersonik Füzesini Başarıyla Test Etti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Rusya Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Vladimir Putin‘in doğrudan emriyle Avangard ismini verdikleri yeni hipersonik füzeyi test etti. Avangard adı verilen yeni sistem, kıtalararası bir balistik füze olma özelliğini taşıyor ve ses hızının yaklaşık beş katına çıkıyor. Yapılan testte füzenin 6500 kilometre uzaklıkta bulunan hedefi başarıyla vurduğu belirtildi.

Nükleer ve konvansiyonel savaş başlıkları taşıyabilen Avangard’ın testinin başarıyla gerçekleştiğini kaydeden Putin bu çalışmayı gerçekleştiren Avangard’ın üreticilerini ve testi gerçekleştiren yetkilileri tebrik etti.

Rusya’nın dünyadaki mevcut tüm füze savunma sistemlerini aşabileceğini iddia ettiği yeni sistemi Orenburg Bölgesi’nden fırlatıldı ve Kamçatka‘daki Kura poligonunda yer alan hedefi başarıyla vurdu.

Avangard 2019’da Rusya Silahlı Kuvvetleri’ne Teslim Edilecek

Avangard ilk olarak Mart ayında  Cumhurbaşkanı Vladimir Putin‘in Federal Meclis’e yıllık konuşması sırasında açıklanmıştı. Rusya’nın yeni silah sistemi eğer tanıtıldığı gibi çalışmayı başarırsa bilinen tüm füze savunma sistemlerini geçecek. Amerika’lı uzmanların yaptığı açıklamalara göre, füze Dünya atmosferine yeniden girişi sırasında ortaya çıkan muazzam sıcaklığa dayanamıyor. Avangard sistemi 2019 yılında Rusya Silahlı Kuvvetleri‘ne teslim edilmesi planlanıyor.

Putin yaptığı açıklamada, “Bu, bilim, savunma sanayii ve ülkemizin savunma kabiliyetini artırma alanında çok önemli bir gelişme. Hatta bu, ulusal çıkarlarımızın da ötesine geçen bir olay. Yeni tip stratejik silah ilk kez bizim ülkemizde geliştirildi” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler