Cuma, Nisan 19, 2024

Sağ Tuş “Nvidia Denetim Masası” Öğesini Kaldırmak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Eğer bilgisayarınızda Nvidia marka bir  grafik işlemci bulunuyorsa sağ tuş menüsünü açtığınızda “Nvidia Denetim Masası” olarak bir seçenek belirecektir. Bu seçenek beni rahatsız ettiği için kaldırdım. Hazır kaldırıyorken benimle aynı durumda olabilecek kişiler için de bir rehber hazırladım. Eğer bu seneçek sizi de rahatsız ediyorsa yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

n1

Bu yöntemi Windows Vista ve üzeri tüm sürümlerde uygulayabilirsiniz.

Nvidia Denetim Masasını Açın.

Bunun için Denetim Masası\Donanım ve Ses\Nvidia Denetim Masası yolunu izleyebilir veya (eğer seçenek aktifse) masaüstünde boş bir yere sağ tıkladıktan sonra yukarıdaki resimde işaretli olan seçeneğe tıkyalabilirsiniz.

Masaüstü Bağlam Menüsü Ekle’yi İşaretleyin/Kaldırın.

n2

Bunun için denetim masasını açtıktan sonra yukarıdan Masaüstü sekmesine gelip çıkan seçeneklerden Masaüstü Bağlam Menüsü Ekle seçeneğini istemiyorsanız tikini kaldırın, eğer yoksa ve eklemek istiyorsanız tikleyin.

İlk fotoğrafta sağ tıkladığımız da görünen seçenek iptal ettikten sonra kalkıyor ve yeni sağ tık menümüz aşağıdaki fotoğrafa dönüşüyor.

n3

Bu yazımızda küçük ama sinir bozucu olabilecek bir detaya değindik, daha fazla Windows inceliği için bizi takip edin. Eğer aklınıza takılan yardım almak istediğiniz konu var ise yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler