Çarşamba, Mayıs 1, 2024

Samsung, Android Serüvenine Son Veriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Üretmiş olduğu akıllı telefonlar ile zirveye oynayan dünya devi Samsung, kendi işletim sistemi ile cihazlarına geçiş yapmanın planlarını sürdürüyor. Android serüvenine son vereceği ve kendi işletim sistemine geçiş yapacağı belirtilen Samsung hakkında detaylar haberimizde.

Samsung Kendi İşletim Sistemini Yazıyor

Dünyanın dört bir yanından topladığı yazılımcılar ile en iyi işletim sistemi yazılımını üretmek için 2 yıldır uğraştığı belirtilen Samsung hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Korea Times tarafından paylaşılan bilgilere göre, Samsung kendi işletim sistemine 2017’nin sonunda geçerek iki yeni cihazda uygulayacağı belirtiliyor. Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un böyle bir işletim sistemine geçiş yapabilmesi için öncelikle “yürek” yemesi gerekiyor.

Hatırlayacak olursanız, Nokia Windows Phone‘lu işletim sistemine sahip akıllı telefonlarını piyasaya çıkartmış, ardından elinde patlamıştı. Şimdi de firmalara satışları gerçekleştirilerek sürekli el değiştiriyor. Samsung eğer böyle bir adım atacak olursa, kendi topuklarına sıkabilir. Zira Android işletim sistemi günümüzde ve dünya genelinde milyarlarca kullanıcı tarafından tercih ediliyor. İnsanların bu işletim sistemini bırakıp Samsung‘un işletim sistemine geçmesi için çok dişli nedenlerin olması gerekecek.

Samsung-Tizen
Verilere göre Samsung sadece Hindistan’da Tizen işletim sistemine sahip cihazlardan 64 milyon adet sattığı belirtiliyor. Tizen işletim sistemi eğer akıllı telefonlara uydurabilecek ise, Samsung Android’i bırakarak Tizen‘e geçiş yapmış olacak. Bakalım zaman içerisinde bizleri neler bekliyor..

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

17 YORUMLAR

  1. Olabilir fakat söyle bir durum var androidden daha iyi olacak mı androide vermediği güncelleme veya performansı sağlayabilecek mi bunlara bakmak lazım..

    • Aslında bunu örnek aldıklarını düşünüyorum. Hindistan’da bir yılda 64 milyon Tizen’li cihaz satılmış. En iyi yazılımcılar ile geliştirdikleri söyleniyor. Ama bu çok büyük bir risk tabii ki hocam

  2. salaklık resmen önlerinde bi microsoft enkazı var bu neyin kafası acaba abicim ? Samsung gibi bir firma böyle bir şeye kalkışırsa, hayatının hatasını yapmış olur.

  3. Samsung bence yavaştan sıyrılmaya çalışıyor. Kendi teknolojileri ile farklı şeyler yapacaklardı. Android’den çekilip ortalığı süpürecek telefon satışını durduracak. Bunlar 2023 yılına kadar yaşanabilir. iPhone daha iyi (grabs popcorn)

  4. Hocam bence tüketici yararına olur ki güncelleme derdi bir yandan kalkar gibi sonuçta sen yazıp sen geliştirip paylaşacaksın iOS mantığıyla hareket etmeye çalışacak ki başarılı da olacak diye düşünüyorum Samsung boş marka değil böyle birşeye gireceğine göre herşeyi hazırlayıp girer

  5. Galaxy S4 yeni çıktığı zaman arkadaşın biri hava atıyordu dayımın kalaksi s4 var diye. Samsung Java tabanli işletim sistemi kursa, tuşlu telefonlarındaki gibi 3 bin liraya satsa o çocuk gider alır hava atmak için.

  6. Hocam merhaba bende s3 mini var yukarda anlattığınız işlemi yaptım ama sizdeki ekran açılmıyor sadece samsung logosu geliyor ve üzerinde tek satır ingilizce kırmızı bir yazı gelip oşekilde kalıyor. Telefon geçen hafta kapandı ve öyle kaldı odin üzerinden root attık pass seçeneğine kadar ilerledik ama açılmadı cihaz samsung logosu gelip öyle kalıyor yardımcı olur musunuz lütfen

  7. Merhaba, telefon eski olduğundan tuş kilidini unuttuğumuz için işlemleri gerçekleştirerek telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm. Fakat sim kart takıp telefonu başlattıktan sonrada cihazda eskiden kullanılmış e postayı açmamı istiyor. Haliyle bu bilgiyide hatırlamıyoruz. Bunun için nasıl ilerleyebiliriz yardımcı olabilir misiniz?

  8. merhabalar 4 mayısta honor 9xa telefon aldım 5 ci gün parmak izinden açılmadı şifre yazsamda giriş yapamıyorum dolayısı ile , herhangi bir yolla telefonu sıfırlamak mümkünmü?(sim kart yuvasını açan delik heric bir delik daha var acaba iğnsi ile basıp reset edilirmi)?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler