Cuma, Nisan 19, 2024

Samsung Galaxy A50 ve A30 Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, günlerdir sızan A ailesinin iki yeni olan Galaxy A50 ve A30 modelini nihayet tanıttı. İnfinity U tasarımına sahip ekranları kullanan telefonlardan Galaxy A50 modeli Samsung’un orta segmentteki ilk ekrandan parmak izi okuma teknolojisine sahip akıllı telefonu olma özelliği taşıyor.

Samsung Galaxy A50 Teknik Özellikleri 

Samsung’un yeni akıllı telefonu Galaxy A50, 6.4 inç büyüklüğünde İnfinity U tasarımına sahip AMOLED bir ekranı üzerinde barındırıyor. Gücünü 10nm üretim süreciyle geliştirilen Exynos 9610 yonga setinden alan cihaz, 4GB RAM – 64GB dahili depolama alanı ve 6GB RAM – 128GB dahili depolama alanı olmak üzere iki farklı model olarak piyasaya sürülecek.

Kamera kısmına bakıldığında ise arka tarafında 25MP+5MP+8MP çözünürlüğünde üçlü kamera kurulumuna sahip olan akıllı telefon ön tarafında ise 25MP çözünürlüğünde selfie kamerasını barındırıyor.

Kutudan Android’in en son sürümü olan 9.0 Pie işletim sistemi ile beraber gelen Galaxy A 50, 4000mAh kapasiteli hızlı şarj desteği bulunan bir bataryaya ev sahipliği yapıyor.

galaxya50 1

Siyah, mavi, mercan ve beyaz olmak üzere 4 farklı renk seçeneğine sahip olan akıllı telefon Mart ayında satışa sunulacak ancak şimdilik fiyat konusunda net bir bilgi Samsung tarafından verilmedi.

Samsung Galaxy A30 Teknik Özellikleri 

Ailenin bir diğer üyesi olan Galaxy A30 modelide Galaxy A50 gibi 6.4 inç büyüklüğünde bir ekrana ve İnfinity U tasarımına sahip olarak geliyor. Gücünü Exynos 7904 yonga setinden alan cihaz, 3GB RAM – 32GB dahili depolama alanı ve 4GB RAM – 64GB dahili depolama alanı ile geliyor ve bu depolama alanı MicroSD kart desteği ile beraber 512GB’a kadar arttırılabiliyor.

Arka tarafında 16MP+5MP çözünürlüğünde çift kamera kurulumu bulunan Galaxy A30, ön tarafında ise 16MP çözünürlüğe sahip bir adet kamerayı bulunduruyor.

Kutudan Android 9.0 Pie işletim sistemi ile beraber çıkan cihaz, 4000mAh kapasiteli bir bataryaya ev sahipliği yapıyor. Abisi Galaxy A50 modelinde bulunan ekrandan parmak izi okuyucusu Galaxy A30 modelinde maalesef bulunmuyor.

Siyah mavi ve beyaz olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunan akıllı telefonun fiyatı henüz bilinmiyor. Fiyatı hakkında bir açıklama Samsung tarafından yapıldığında sizleri bilgilendireceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler