Cuma, Mayıs 3, 2024

Samsung Galaxy C55 Duyuruldu! Fiyatı ve Teknik Donanımı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung’un yeni seri akıllı telefon modellerine güzel bir model daha eklendi. Bu kez fiyat performans odağında kendisini gösteren yeni seri Samsung Galaxy C55 modelleriyle karşı karşıyayız.

Alışkın olduğumuz Samsung tasarımından bir tık daha farklı bir yapı ile gelen yeni akıllı telefonun tüm özelliklerine ve fiyat detaylarına bir göz atalım.

Samsung Galaxy C55 Nasıl Özellikler Sunuyor?

Orta segment akıllı telefonun tasarımındaki en büyük fark, arka kısımdaki kaplaması olarak karşımıza çıkıyor. Burada Samsung, Vegan deri adını verdiği farklı bir malzeme kullanmış. Bir çeşit deri türü olan malzeme, telefonun daha premium durmasını sağlamış.

Bunun yanında çerçeve kısımlarında ise yine metal malzemeden yana tercih yapıldığını da ekleyelim. Bu kısımda da çok büyük bir değişiklik söz konusu değil.

Samsung Galaxy C55

Üst üst sıralı 3 kamera ve ekran üzerine gömülü ön kamera tasarımı da alışık olduğumuz Samsung tasarımından izler olarak karşımıza çıkıyor.

Gelelim telefonun özelliklerine. Başta söylediğimiz gibi bu model orta segment bir akıllı telefon modeli.

Snapdragon 7 Gen 1 işlemcisinin yer aldığı akıllı telefonda 8 GB ve 12 GB RAM miktarına yer veriliyor. Depolama alanı kısmında ise 256 GB seçeneğinin standart olarak sunulduğunu görüyoruz.

Samsung Galaxy C55

Telefonun en tanıdık yeri belki de ekranı. Birçok akıllı telefon modelinde kullandığı gibi Samsung’un bu modelinde de Super AMOLED panel tercihi yaptığını söyleyelim. 6.7 inçlik panelde FHD+ çözünürlük değeri ve 120 Hz yenileme hızı var.

Fiyata geçmeden önce son olarak kameralardan da söz edelim. Telefonun kamerasın da 50 MP değerinde ana kamera öne çıkıyor ki Samsung bu sensörü çok sık kullanmaya başladı. Ek olarak 8 MP değerinde geniş açılı kamera ve 2 MP değerinde de derinlik algısı kamerası var.

Samsung Galaxy C55 Fiyatı Nasıl?

Fiyatlarda bir denge var. C55, temel modelde 275 dolar fiyat sunuyor. 8 GB RAM’e sahip olan bu modelin dışında 12 GB RAM bulunan modelde ise 317 dolar gibi bir fiyatlandırma karşımıza çıkacak.

Tüm bu özelliklerle beraber yeni akıllı telefonun Çin’de satışı başladı. Global pazarda adının değişmesi durumu söz konusu olabilir.

Samsung Galaxy C55 Teknik Özellikleri Özet

  • İşlemci: Snapdragon 7 Gen 1
  • RAM: 8 GB ve 12 GB
  • Depolama Alanı: 256 GB
  • Kamera: 50 MP + 8 MP + 2 MP  ve 50 MP ön kamera
  • Ekran: 6.7 inçlik Super AMOLED Full HD+ 120 Hz
  • Pil: 5.000 mAh
  • İşletim Sistemi: Android 14 üzerinden OneUI 6.1 işletim sistemi
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler