Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung Galaxy C7 Pro teknik detayları ve fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung Galaxy C7 Pro için ayrılan teknik özellikler piyasaya sızdırıldı. Cihaz parmak izi okuyucusu ve 5.7 inçlik Super Amoled ekranı ile birlikte gelirken, orta segmentteki kullanıcılar için iyi bir alternatif olacak gibi.

Cihaz 172 gram ağırlığa sahip. Bunca yükün üzerinde ise 4 GB RAM, 64 GB depolama alanı ve 16 megapiksel değerinde ön/arka kameralar yerleştirilmiş. Android sürümünden bahsedecek olursak bizi hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Çıkış olarak Android 6.0 Marshmallow güncellemesi verilirken, 2017’nin ortalarında Nougat güncellemesinin geleceği söyleniyor. Ancak bilirsiniz, o güncelleme bir türlü zamanında gelmez. O yüzden geçiyoruz bu işi..

Öte yandan Samsung Galaxy C7 Pro‘da Snapdragon 625 yonga setini görüyoruz. Gücünü sekiz çekirdekli 2.2 GHz Cortex-A53 işlemcisinden alan cihaz, bu kapsamda kullanıcılarına iyi bir performans sunabilir. Zira C7 Pro şuanda tek çekirdekli performansta 889 puan alırken, çoklu çekirdekte 4200 puan alabiliyor. Grafik işlemci tarafında ise bizi yanıltmayan Adreno 506’yı görüyoruz. Bu tabir sizi yanıltmasın zira Adreno 506 bir grafik işlemci yongası için çokta ahım şahım değil.

Samsung Galaxy C7 Pro modelini depolama anlamında ise başarılı bulduk. Dahili hafıza yetmediği durumlarda kullanıcılar isterlerse SIM 2 çıkışını kullanarak 256 GB’a kadar microSD yükseltmesi yapabilecekler.

samsung galaxy c7 pro
Ön ve arka kamera 16 megapiksel

Gelelim cihazın kamerasını sırtlayan detaylara. Asıl kameramız olan arka tarafta bizleri 16 MP, f / 1.9 karşılarken, çift LED (çift tonlu) flaşa sahip. Ön tarafta ise yine aynı şekilde 16 MP, f / 1.9 diyaframa sahip Selfie kamera bulunuyor.

Fakat biliyorsunuz ki kameraların değerlerinden çok içerisinde bulunan lensler ön plana çıkıyor. Nice kameralar gördük içinde lens yok, nice lensler gördük içerisinde kamera yok. O yüzden performansı görmeden paçaları sıvamak şuan için ne kadar doğru siz düşünün.

Son olarak Samsung Galaxy C7 Pro‘da bulunan tüm teknik özellikleri sırtlayacak olan bataryaya geldik. Cihazda 3000 mAh çıkartılamayan Li-Ion batarya bulunuyor. Bu kadar özelliğe yeter mi diye soracak olursanız 1 günü rahatlıkla devirebilirsiniz. Ancak sürekli oyun ve internet kullanımlarında yanınızda şarj aletini gezdirmeniz şart.

Samsung’un yeni akıllı telefonunun yurt dışı satış fiyatı ise 200 dolar ve civarlarında olacağı söyleniyor. Türkiye tarafında ise 999 TL gibi bir rakama tekabül edebilir.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler