Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung Galaxy Note 10’un 90 Hz Ekranı Olmayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung Galaxy Note 10‘un tanıtılmasına sayılı günler kala cihaz hakkında daha ayrıntılı bilgiler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise ekranının 90 Hz barındırmayacağı söyleniyor.

Samsung’dan sızıntılar yapan Ice Universe twitter hesabından Samsung Galaxy Note 10’un ve Note 10+’un ekran koruyucularının fotoğraflarını paylaştı ve “Yılın ikinci yarısında Note10’dan daha iyi ekrana sahip olan bir cihaz olmayacak.” sözlerini ekledi. Ice, Note 10’da 90Hz ekranın bulunmayacağını da ekledi

Bu tweetin ardından akıllara OnePlus 7 Pro‘nun 90 Hz yenileme hızı geldi. Bu yenileme hızı ile çok daha akıcı animasyonlar (sayfada aşağı veya yukarı kaymak, yakınlaşıp uzaklaşmak gibi) ve parlak ekran gözlerimizi doldurmuştu.

Bu tweetin ardından paylaştığı tweette “90Hz, ekran kalitesini belirlemede etken değil çünkü Xiaomi 9’da da 84Hz yenileme hızı bulunuyor.” diyerek ekranda daha çok parlaklık, keskinlik ve kontrast oranı gibi geleneksel konulara odaklanacağının sinyalleri verilmiş oldu.

Ice, “Samsung’un en büyük silahı rakip tarafından alındı. 90Hz yenileme hızı çözümü Samsung’da birkaç yıl önce tartışıldı fakat onaylanmadı. OnePlus tarafından onaylandı ve büyük bir başarıyı yakaladı.” sözleriyle Samsung’da bunu tartışıldığını da belirtti.

Her ne kadar 90Hz ekran normal ekranlara göre 1.5 kat daha fazla enerji harcıyor. Bu demek oluyor ki pil daha erken bitecek (belkide günü çıkartmayacak). Kullanıcılar bunu istemese de 90Hz ekranlar gerçekten güzel gözüküyor ve Note 10’a bunu eklenmesi bir avantaj olurdu.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler