Cuma, Nisan 19, 2024

Samsung Galaxy S10’un Tasarımı Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefon pazarında sular durulmuyor. Geçtiğimiz aylarda duyurusu yapılan ve tüketiciler ile buluşturulan Samsung Galaxy S9 daha yeni yeni tüketicilere yayılırken, gelecek model ile ilgili dikkat çekici bir bilgi paylaşıldı. Daha önceki sızıntıları ile tanınan Ice Universe isimli kullanıcını yaptığı paylaşıma göre Samsung Galaxy S10’un tasarımı ortaya çıktı!

Gelecek yıl tüm akıllı cihaz üreticileri için kritik bir yıl olacak zira akıllı telefon dünyasında yeni bir tasarımsal geçiş döneminin içerisindeyiz. Dünyanın en büyük donanım ve akıllı cihaz üreticilerinden olan Samsung da gelecek yıl için planladığı tasarım değişikliğini Galaxy S10 ile uygulayacak gibi görünüyor. Daha önce yaptığı sızıntılar ile dikkat çeken bir Twitter kullanıcısı olan Ice Universe, bu kez Galaxy S10’a ait olduğunu düşündüğü bir prototip cihazın görselini paylaştı.

samsung galaxy s10

Paylaşılan görselden de anlaşılacağı üzere gelecek yıl Samsung (eğer gerçekse), Galaxy S10 üzerinde ciddi bir değişiklik yapacak gibi görünüyor. Prototip görselden yola çıkılarak yapılan yorumlara göre yeni cihaz, alt ve üst çerçeveyi tamamen kaldırıyor ve çok daha zarif ve harikulade çekici bir tasarım sunuyor. Aynı zamanda kenar çerçevelerinin de yok denecek kadar inceldiğini de görüyoruz. Tabii küçülen çerçeveler beraberinde sensör ve kamera gibi donanımların yerini sorgulatıyor.

Oppo Find X modelinde karşılaştığımız modüller gibi gizlenmiş olması muhtemel olan sensörlerin aynı zamanda ekranın altına da saklanmış olabileceği düşünülüyor. Daha önce ekranın altına bu sensörlerin yerleştirilmesi için erken olduğu bilgisi verilmiş ve bu yılın gelecek nesil tasarım için bir geçiş yılı olduğu paylaşılmıştı. Görünen o ki Samsung, yeni Galaxy S10 için geçiş sürecini tamamlamış ve algılayıcı sensörleri ekran altına yerleştirmeyi başarmış. Bu durumda ekran altına gizlenmiş bir parmak izi okuyucusu görmemiz de olası görünüyor.

samsung galaxy s10 2

Öte yandan yeni cihazın Apple iPhone X’da gördüğümüz FaceID sistemine benzer bir 3D algılayıcı sistemi de yine içeriyor olacağı konuşuluyor. Tabii Samsung’un bu sensörleri ne şekilde ve nereye gizleyeceğini görmek bizleri şimdiden meraklandırmış durumda. Tasarım ile ilgili olarak yeni çerçevesiz ekranın boyutunun 6.2 inç olacağı söyleniyor. Daha önce ortaya çıkan Galaxy S10 raporlarını da doğrulayan bu ekran tasarımına ek olarak cihazın sol tarafta bir Bixby düğmesi görmemiz de olası.

Samsung Galaxy S10 lansmanına henüz 6 aylık bir süre kaldığı düşünülürse bu iddia edilen prototip, nihai sürümden önce bir dizi tasarım değişikliğine uğrayabilir. Yine de Samsung, bu ekran-kasa oranına sahip bir cihaz üretmeyi başarabilirse, önümüzdeki yıl ciddi bir satış patlaması yaratabilir. Gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler