Perşembe, Mart 28, 2024

Samsung Galaxy S21 FE Tanıtıldı! Fiyatı ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2022’de yeni televizyonları ve telefonlarını tanıtacağı bilinen Samsung, açılışı Samsung Galaxy S21 FE serisi akıllı telefonlarıyla yaptı. Yeni uygun fiyatlı akıllı amiral gemisi olarak bizi karşılayacak model, yaklaşan son amiral gemisinin de habercisi oldu.

Birazdan özelliklere geçeceğiz ama baştan şunu ekleyeyim ki telefona dışarıdan baktığınız zaman, Samsung beklentileri karşılamış diyebiliyorum. Daha yakından baktığımız zaman durumu siz de anlayacaksınız.

Samsung Galaxy S21 FE Tasarımı Ne Kadar Başarılı?

Telefon tam bir amiral gemisi akıllı telefon diyemem. Amiral gemisi modellere göz kırpıyor diyebilirim. Değerlendirme yaparken bunu göz önüne almak gerekiyor.

Tasarıma baktığımızda Galaxy S22 serisinden beklediğimiz kadar ihtişamlı bir tasarım görmüyoruz. Arka kısımda 3 kamera dizilmiş tasarımda, kamera alanı biraz dışarıda.

Kaçırmayın: 2022 Gigabyte Aero ve Aorus modelleri tanıtıldı. 

Lensler geniş tutulmuş ve bu da bir artı. Diğer taraftan, flaş ışığı ise kameraların hemen yanında yer almış.

Arkada başka bir hareket yok. Belki şunu da ekleyebiliriz ki arka kısımda kapak renkleri farklı. Mor, siyah, beyaz gibi seçenekleriniz var.

Ön tasarım ise Samsung’un çok sevdiği bir tasarım. Hem FE modellerinde hem son seri Note modellerinde gördüğümüz tasarımlardan. Tam ortada bir kamera var ve ekranda her taraftan ince kenarlar var. Aynı yapı devam ediyor.

Samsung Galaxy S21 FE 

Samsung Galaxy S21 FE Teknik Donanımı

Şimdi gelelim telefon için özelliklere. Samsung bu modelde sadece Qualcomm işlemciler kullanmadı. Sızıntılarda yer aldığı gibi Exynos işlemciler de kullanıldı. Telefonun içerisinde yer alan işlemci ise iyi bir model. Exynos 2100 serisi işlemci var. Tabii ki bu ülkemizde satılacak olan modelde yer alacak işlemci. Snapdragon 888 eşdeğeri bir işlemci denebilir.

RAM kısmında ise iki seçim yapılmış. 6 ve 8 GB LPDDR5 RAM kullanılan telefonda, depolama alanı için de yine iki farklı versiyon var. 256 GB ya da 128 GB depolama alanından biri seçilebilir.

Samsung Galaxy S21 FE için geçelim ekran kısmına. Ekran konusunda Samsung çok iyi. FE serisi olsa da bu modelde de çok iyi. Super AMOLED ekranla gelen telefonda 6.41 inçlik bir panel söz konusu.

Full HD+ çözünürlüğün tercih edildiği ekranın yenileme hızı konusunda ise güzel bir artı var. Amiral gemilerinde sıkça görünen 120 Hz yenileme hızı var. Ekran konusunda ek olarak bir de koruma artısı olduğunu araya sıkıştırayım. 🙂 Samsung son nesil Gorilla Glass Victus korumasına yer vermiş. Dayanıklı evet ama siz yine de bu modeli alacaksanız telefonu iyi koruyun. 🙂

Samsung Galaxy S21 FE 

Samsung Galaxy S21 FE Kamera Özellikleri

Belki telefon kamera kısmında biraz geri kaldı diyebiliriz. Yakın zamanda gelecek yeni amiral gemisi modellerinde 108 MP gibi iddialı yeni nesil sensörlerin kullanılacağı söyleniyor. Bu modelde ise 12 MP değerinde ana arka kamera var. Ona eşlik eden bir 12 MP değerinde ultra geniş kamera ve bir de 8 MP değerinde telefoto kamera var. Ön kamera, yani selfie kamerası ise 32 MP değerinde.

Arka kameralar kısmında ana sensör yani 12 MP ana kamera f/1.8 diyafram açıklık değerine sahip. Bunun dışında OIS desteği de var. Ayrıca arka kamera kurulumunda 30x dijital zoom artısı ve 3x optik zoom artısını da görmekteyiz.

Samsung Galaxy S21 FE Fiyatı

Güzel bir telefon olarak gördüğüm serinin fiyatını da çok yüksek bulmadım.  Açıklanan fiyatlar,

  • 8 GB RAM ile 256 GB depolama alanı olan versiyonda 770 dolar
  • 6 GB RAM ile 128 GB depolama alanı olan versiyonda 700 dolar.

Türkiye satışları yakında başlar ama şimdilik bir tarih söyleyemeyeceğim.

Samsung Galaxy S21 FE 

Teknik Özellik Özet

  • İşlemci: Exynos 2100
  • Ekran: 6.41 inç ekran Super AMOLED. FHD+ çözünürlük. 120 Hz tazeleme hızı
  • RAM: 6 GB ve 8 GB
  • Depolama: 256 GB ve 128 GB
  • Arka Kamera: 12 MP + 12 MP + 8 MP arka ve 32 MP değerinde ön kamera
  • Pil: 4.500 mAh değerinde 25 Watt hızlı şarj destekli. Kablosuz şarj da var.
  • İşletim Sistemi: OneUI 4.0 arayüz Android 12 işletim sistemi.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler