Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Samsung Galaxy S23 FE Tanıtıldı! Fiyatı ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung’un FE serisi için yeni temsilcisi olarak karşımıza çıkan Samsung Galaxy S23 FE, tüm sızıntılarının ardından sonunda resmiyete döküldü. Kısa bir tanıtımla beraber Samsung, söz konusu serinin özelliklerini duyurdu.

Tasarım açısından değerlendirilecek olursa da yeni nesli yansıtan FE serisi nasıl özelliklere sahip yakından bakalım.

Samsung Galaxy S23 FE Özellikleri ve Fiyatı

Yeni akıllı telefon modeli arka kısımda 3’lü kamera kurulumuyla beraber geliyor. Üst süte sıralı olan üç kamera için herhangi bir kamera alanının ayrılmamış olması, telefonda Samsung’un yeni tasarım dilinin yansıtıldığını gösteriyor. Ön kısımda ise ekran üzerinde tek bir kamera kurulumuna yer verildiğini görmekteyiz. Gömülü olarak kullanılan kameranın yanında ekranda hafif çerçeveler olduğunu da söylemek lazım.

Gelelim teknik özellikler kısmına. Samsung Galaxy S23 FE modelinde amiral gemisi işlemciler kullanılacak. Yeni modelde bir önceki seri amiral gemisi işlemci modeli olan Exynos 2200 modeli ve Snapdragon 8 Gen 1 modeli yer almakta.

Samsung Galaxy S23 FE

Bölge bölge kullanılan işlemciler değişiyor. Ülkemizdeki modellerde yer alan işlemciler Exynos 2200 serisi işlemciler olacak. RAM kısmında ise iki model için de 8 GB RAM seçeneğine yer verilmiş durumda. FE serisinde de 8 GB RAM miktarına geçilmiş olması, markanın telefonlarını biraz daha üst bir seviyeye taşıdığını da göstermekte.

Depolama kısmında 128 GB ve 256 GB seçenekleriyle beraber kullanıma sunulacak olan Samsung Galaxy S23 FE, kamera konusunda da en az amiral gemisi modelleri kadar iddialı olacak.

Samsung Galaxy S23 FE

Arka kısımda 50 MP değerinde ana kamera bulunuyor. Samsung Galaxy S23 modellerindeki kadar başarılı olmasa da modelin sınıfı düşünüldüğü zaman ana kameranın etkileyici olduğunu da söyleyebiliriz.

Ana kamera dışında 12 MP değerinde ultra geniş açı kamerası, 8 MP değerinde 3x optik zoom bulunan telefoto kamerası ve 10 MP değerinde selfie kamerası karşımıza çıkıyor.

Samsung Galaxy S23 FE

Tüm bu özelliklerine ek olarak 4 yıl Android güncellemesi alacak ve 5 yıl güvenlik yamaları da devam edecek Samsung Galaxy S23 FE, 599 dolardan satışa çıkacak. 5 Ekim tarihinde satışa çıkacak akıllı telefonun ülkemizde ne zaman satılacağı konusunda işse bir bilgi bulunmuyor. Fiyat ve ülkemiz satış tarihleri için yakın zamanda bir açıklama gelecektir.

Samsung Galaxy S23 FE Tüm Özellikler

  • Ekran: 6.4 inç FHD+ Dynamic AMOLED ekran, 60 Hz ile 120 Hz arası değişen yenileme hızları
  • İşlemci: Exynos 2200 ve Snapdragon 8 Gen 1 serisi
  • RAM: 8 GB
  • Depolama Alanı: 1258 GB ve 256 GB
  • Kameralar: 50 MP f/1.8 diyafram açıklığı, 12 MP f/2.2 ultra geniş açı, 8 MP 3x optik zoom f/2.4 diyafram açıklığı + 10 MP f/2.4 ön kamera
  • İşletim Sistemi: Android 13 ve yeni OneUI 5.1 arayüzü
  • Batarya: 25W hızlı şarj destekli 4500W
  • Koruma: IP68

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler