Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung Galaxy Watch Active 2’e EKG Özelliği Geliyor: Nihayet

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir yıl boyunca bekledikten sonra nihayet Samsung‘un akıllı saatlerinden Galaxy Watch Active 2, EKG özelliğine kavuştu ancak şu anda yalnızca Güney Kore’deki kullanıcılar bu özelliği kullanabiliyor.

Teknoloji devi Samsung, Q1 2020 etkinliğinde EKG özelliğini tanıtarak bir vaat sundu bu vaadi sayesinde yüz binlerce Samsung Galaxy Watch Active 2 akıllı saati satışı yaptı ancak koşullar öyle kötü ilerledi ki şirket özelliği sunmayı geciktirdi.

Apple Watch ile yarışacaktı

Bu özellik, akıllı saati, tabii ki bir nesil geride olan Apple Watch 4 serisiyle parite özelliğine göre ortaya koyacaktı. O dönemler bir Samsung Health temsilcisi konu ile alakalı “istikrarlı hizmet sunabilmek için zamana ihtiyacaımız olabilir” diyerek gecikme olayını doğruladı ve yeni bir tarih vermedi.

Samsung Galaxy Watch Active 2'e EKG Özelliği Geliyor: Nihayet 2

Mayıs ayında yaptığı bir basın açıklamasında Samsung, kullanıcıların atriyal fibrilasyon gösteren düzensizliklere karşı kalp ritmini ölçmelerine ve analiz etmelerine olanak sağlayacak özelliğin Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı (MFDS) tarafından onaylandığını duyurdu.

Bu özelliği kullanmak için saati bir kola takmanız ve akıllı saatin üst tuşuna diğer elinizle dokunmanız gerekiyor.

Samsung Health Monitor uygulaması Güney Kore’deki Galaxy Watch Active 2’de kullanılabilir ve giderek yaklaşan Galaxy Watch cihazlarına doğru genişleyecek. Ancak Samsung, dünyanın geri kalanına ne zaman bu özelliği getireceğini söylemedi ve bu özelliğin kendi düzenleyici onayına ihtiyaç duyabileceği bir şey.

Şirket sadece EKG özelliği için FDA tarafından onay kazandı, Samsung Federico Casalegno ile, SVP ve deneyim planlama başkanı ve Samsung Tasarım İnovasyon Merkezi, şunları dile getirdi:

“Tahmin edebileceğiniz gibi, samsung cihazlarına hem kan basıncını hem de EKG izlemesini getirmek için düzenleyici kurumlarla birlikte çalışıyoruz ve Samsung EKG Monitor uygulaması için ABD’de FDA izni aldığımızı duyurmaktan heyecan duyuyorum,”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler