Cuma, Nisan 26, 2024

Samsung Galaxy Watch Active 2’ye EKG Özelliği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung, 2020 yılının birinci çeyreğinde sunmuş olduğu EKG işlevselliği vaadi ile yüz binlerce Samsung Galaxy Watch 2 akıllı saatini binlerce kullanıcıya satmayı başardı ancak şirket EKG için son tarihi kaçırdı.

Bahsi geçen EKG özelliği, Apple beyciğim sayesinde zaten Apple Watch Seri 4 akıllı saatinde parite özellikli hale getirilecek idi. Samsung Health ürün temsilcilerinden bir tanesi “İstikrarlı hizmet sunmanın zaman alacağını” söyleyerek EKG özelliği hakkında bir hedef belirlemedi.

Bir basın bülteninde Samsung, kullanıcıların Atriyal Fibrilasyonu gösteren düzensizlikler için kalp ritimlerini ölçmelerini ve analiz etmelerini sağlayacak özelliğin Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı (MFDS) tarafından onaylandığı duyurdu.

Samsung Health Monitor uygulaması ayrıca yakın zamanda kan basıncı (BP) ölçümü için MFDS izni aldı, yani kullanıcılar hem EKG’yi hem de BP’yi rahatça ölçebilecek ve böylece genel sağlıklarının daha iyi bir resmini elde edebilecekler.

Özelliği kullanmak için saati bir kolda takmanız ve akıllı saatin üst düğmesine diğer eliniz ile dokunmanız gerekir.

Samsung Health Monitor uygulaması, Güney Kore’nin üçüncü çeyreğinde Galaxy Watch Active2’de mevcut olacak ve yaklaşmakta olan Galaxy Watch cihazlarına giderek genişleyecek. Bununla birlikte Samsung, özelliğin kendi düzenleyici onayına ihtiyaç duyabileceği dünyanın geri kalanına ne zaman sunulacağını söylemedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler