Cumartesi, Nisan 20, 2024

Samsung Galaxy Z Fold’a Kalem Eklenebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Galaxy Fold serisinin nihai hedefi her zaman kalem desteği olmuştur, ancak Samsung’un kalem kullanımıyla esnek ekranın dayanıklılığı konusunda zorluklar yaşadığı bildiriliyor.

Şimdi Samsung Electronics’in yeni bir patenti, sorunlarını çözmüş olabileceklerini gösteriyor. WIPO’da (Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi) dosyalanan ve birkaç gün önce yayınlanan Nisan 2020 patenti, Samsung’un katlanabilir tabletini S-Pen ile nasıl uyumlu hale getirmek istediğini açıklıyor.

Katlanabilir telefonun sağ alt köşesine, kalınlığından ödün vermeden bir kalem silosunun eklendiğini gösteriyor.

samsung z fold 3 opvouwbare smartphone
Samsung Galaxy Z Fold'a Kalem Eklenebilir 2

Kore’den raporlar var Samsung, S-Pen desteği için başka iki çözüm arıyor. Birincisi, Ultrathin Glass’ı 30 mikrometreden 60 mikrometreye kalınlaştırmak ve S-Pen’leri için daha pahalı olan ancak esnek ekranları daha iyi destekleyen “Aktif Elektrostatik Çözüme” (AES) geçmek.

Ancak patent yalnızca şu anda Note serisinde kullanılan eski “Elektromanyetik rezonans” (EMR) teknolojisinden bahsediyor, ancak Samsung henüz nihai seçimini yapmamış olabilir.

Bu yeniliklerin Samsung Galaxy Fold 3’e yapıp yapmayacağı henüz belli değil, ancak Samsung’un muhtemelen bir veya iki aya karar vermesi gerekiyor, Samsung Galaxy Z Fold 3’ün Sonbahar 2021’de çıkması bekleniyor.

Kaynak: LetsGoDigital

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler