Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung Giriş Seviyesi Akıllı Telefonlara Çift Kamera Getiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya teknoloji devi Samsung, günümüzün popüler akıllı telefon teknolojisi olan Çift (Dual)  kamera sistemini tüm cihazlara getiriyor. Sadece üst seviye modellerde karşımıza çıkan çift kamera sistemi bundan böyle orta ve giriş seviye cihazlar da karşımıza çıkacak. 

Hem donanım hem yazılım

Samsung geçtiğimiz gün yayınladığı basın bülteninde bahsi geçen teknolojiyi tanıttı. ISOCELL ismi verilen teknolojiye göre şirket yeniden odaklanma (bokeh) ve düşük ışık çekimi (LLS) uygulamalarını çift mercek donanımı ve buna uygun optimize edilmiş yazılım ile gerçekleştirecek.

Çift kamera sistemleri her ne kadar üst segment (S8 gibi) cihazlara özeldiyse de Samsung geliştirdiği teknoloji ile ISOCELL Sensörler ve patentli yazılım algoritmaları ile bunu tüm telefonlara sunacak. Konuyla ilgili olarak Samsung’un pazarlama sorumlusu Ben K. Hur “İkili kameralar mobil cihazlarda yeni ve heyecan verici fotoğraflara imkan tanıyor. Samsung ISOCELL Dual çözümü ile bizler müşterilerimizin ürün geliştirme sürecini kolaylaştıracak, uygun hale getirilmiş çift kamera özelliklerini daha geniş tüketiciye ulaştıracağız.” dedi.

samsungiso

Aslında bu gelişme sadece Samsung için değil diğer markalar içinde önemli zira parça tedariğinde Samsung hemen hemen her firmaya parça veriyor. Geliştirilen bu sistem ile uygun şekilde mal edilen kameralar, üretici firmalar tarafından tercihe göre şekillendirilip tüketiciye sunulacak. 

Normal üretim süreçlerinde ise sistem farklı donanım ile farklı yazılım üreticilerinin arasında uyum yakalayabilmek üzere gelişiyordu. Bu da oldukça zorlu ve maliyetli oluyordu. Samsung donanım ve yazılımı birlikte geliştirdiği için bu sıkıntılarda rafa kalkacak.

Açıklanan bültene göre Samsung sistemin kullanılacağı mercekleri 13 megapikseli yeniden odaklanma, 5 megapikseli görüntü algılayıcısı olacak şekilde paketleyecek. Aynı zamanda OEM yani diğer üreticiler için geliştirilecek pakette de iki adet 8 megapiksellik mercekler kullanılacak. Tabii ki kameralar Samsung’un özel LLS algoritması ile çalışacak.

Bakalım bu teknolojiyi kullanacak ilk cihazlar hangileri olacak. Gelişmeler oldukça sizleri bilgilendireceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler