Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung, “Kendin Onar” Programı için iFixit ile Ortaklık Kurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geride bıraktığımız aylarda Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple ile Google’ın müşterileri için kendi kendine onarım hizmeti başlattıklarını dair haberler almıştık. Şimdi ise aynı hizmeti Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung; akıllı telefon cephesinde S20 ve S21 ailesine, tablet cephesinde ise Tab S7+ olmak üzere bazı modellerinde aynı benzer hizmeti sunuyor ve bu konuda iFixit ile ortaklık kuruyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyete geçen program kapsamında söz konusu Galaxy cihazlar başlangıçta kitler ekran düzenekleri, arka cam, şarj bağlantı noktası dahil olmak üzere yalnızca sınırlı sayıda onarımı kapsıyor olacak. Her bir kit; özel adım adım onarım kılavuzları, hassas uçlu tornavidalar, manyetize sürücü, açma aracı, spudger ve ESD güvenli cımbız gibi kullanışlı araçlar ile birlikte geliyor. Her bir kitin fiyatı, seçtiğiniz cihazın tamir parçalarına bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

Değişen parçalar geri dönüşüm için Samsung’a geri gönderilecek.

samsung self repair
Samsung, "Kendin Onar" Programı için iFixit ile Ortaklık Kurdu! 2

Kendi Kendine Onarım Programından faydalanan kullanıcılar, taraflarına gönderilen kitleri kullandıktan sonra eskiyen parçayı kit ile birlikte Samsung’a geri gönderiyor olacaklar ve şirket, sürdürülebilirlik çabaları kapsamında bu parçaları geri dönüştürüyor olacak.

Şirketin konu ile ilgili web sitesinde açıklama yapan iFixit; “Samsung ile birlikte çalışarak, Galaxy sahiplerinin ürün onarımını kendi ellerine almalarını kolaylaştırıyoruz.” dedi. İki şirket kendi kendine onarım hizmetinin cihazların kullanım ömrünü uzatabileceğine, döngüsel ekonomiyi teşvik edebileceklerine ve elektronik atıkları (e-atık) en aza indirebileceklerine inanıyor.

Samsung ve iFixit’in bu yeni teklifinin kapsadığı onarım parçaları ve cihazları çok sınırlı olsa da, her iki şirket de gelecekte hizmet seçeneklerini genişletme sözü veriyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler