Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung Kullanıcıları Exynos İşlemcilerden Şikayetçi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung beyciğim, uzun süredir şirket içi ARM tabanına sahip SoC’YU yapıyor ve kendi işlemcilerini üretiyor. Şirket 2010 yılında ilk Exynos isimli işlemcisini duyurdu ve 2010 yılında tanıtıldığından itibaren işlemci kullanılıyor. Samsung, oluşturulmasından itibaren gurur duyuyor olsa da, müşteriler işlemcilerden şikayetçi.

Samsung kullanıcıları, Change.org üzerinde bir kampanya başlatarak şirketten Snapdragon muadillerine kıyasla daha aşağı bir seviyede olan Exynos işlemcileri durdurmalarını istiyorlar.

Notebookcheck’e göre Exynos 990, 13.0/W’lık bir performans-güç oranına ulaşıyorken Snapdragon 865, 19.6/W’ya ulaşıyor. Daha da önemlisi, geçen seneki Snapdragon 855 bile Exynos 990’dan daha fazla olan 15.0/W seviyelerine ulaştı.

Bu parçalar daha düşüktür ve çevrimiçi olarak çok sayıda karşılaştırma vardır. Exynos telefonlar daha yavaştır, daha kötü pil ömrüne, daha kötü kamera sensörlerine ve işlemeye sahiptir, daha hızlı ve daha hızlı gaz alırlar.

Ayrıca dilekçe, Samsung’un ABD sürümündeki Sony yerine ev içi kamera sensörleri kullandığına da dikkat çekiyor. Daha da kötüsü, şirket düşük performanslı Exynos varyantlarını en son Qualcomm Snapdragon işlemcisi ile aynı fiyata satıyor.

Bahsettiğimiz dilekçe birkaç gün önce oluşturuldu ve 18.000 binden fazla imza toplamayı başardı. Bakalım şirket kullanıcıları dinleyecek mi?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler