Cuma, Mart 29, 2024

Samsung Laptoplar İçin 4K OLED Ekran Üretimine Başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüz dizüstü bilgisayarlarda görmeye alışık olduğumuz LCD ekranlar, çok yavaş da olsa yerini OLED ekranlara bırakıyor. Bu noktada Samsung’da bu değişime yönelik çalışmalara başlıyor.

OLED ekranlar, akıllı telefon ve tabletlerden sonra televizyonlarda görmeye başladığımız bir ekran teknolojisi oldu. Bilgisayar tarafında nadir gördüğümüz monitörlerle birlikte dizüstü bilgisayar ekranlarında da bu ekranlar, bazı üst modellerde kullanılıyor.

samsung laptoplar için 4k oled ekran üretimine başlıyor 1

Ancak Samsung, OLED ekranların her yere yayılabilmesi adına dizüstü bilgisayarlar için OLED panelleri üretmeye başlayacağını duyurdu. Önümüzdeki ay 15.6″ boyutunda 4K OLED ekranlar için seri üretime başlayacak olan firma, bu yıl üretilecek birçok dizüstü bilgisayarda bu ekranları göreceğimizi bildiriyor.

120.001 oranında dinamik kontrast ve 34 milyona kadar renk sunacak olan yeni Samsung ekranlar, parlaklık bazında da 600 nit seviyelerinde bir performans sergileyecek. Üstelik HDR teknolojilerinin de destekleneceği belirtilen yeni OLED paneller, HP Spectre x360 ve Razer Blade 15 Advanced başta olmak üzere birçok dizüstü bilgisayarda kullanılacak.

OLED ekranlar, geleneksel hale gelmiş LCD ekranlara göre çok daha canlı renk üretimi ve gerçeğe en yakın siyah deneyimi sunan yeni paneller olarak karşımıza çıkıyor. Android tarafında uzun yıllardır kullanılan bu ekran türü, iPhone tarafında da tercih edilmeye başlanmıştı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler