Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Samsung SmartTag, NCC Üzerinden Sızdırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung‘un 14 Ocak’ta gerçekleştireceği Unpacked isimli etkinliğinde SmartTag ve cüzdanlar gibi öğeler için bir izleme etiketi başlatması bekleniyor. Şimdi SmartTags adı verilen cihaz, Tayvanlı NCC sertifika yetkilisi aracılığıyla sızdırıldı.

91Mobiles tarafından fark edilen SmartTag‘ler Bluetooth teknolojisi ile çalışıyor ve değiştirilebilir bir yuvarlak pil yuvasına sahip. Cihazla birlikte Samsung, kendi karo benzeri nesne izleyicisi üzerinde çalıştığı bildirilen başka bir şirket olan Apple’a katılacak. Apple AirTag, Apple’ın ilk nesne izleme cihazı olurken, Samsung ilk LTE özellikli izleyicisini iki yıl önce piyasaya sürmüştü.

Daha önce SmartTag’lerin UWB tarafından desteklenmeyeceği ve yalnızca Bluetooth 5.1 teknolojisine sahip olacağı açıklanmıştı, ancak bu muhtemelen daha geniş kullanılabilirlik anlamına geliyor. Bununla birlikte, Samsung ağ tabanlı SmartThings Find konum tabanlı ağını piyasaya sürdüğü için etiketler hala geniş bir alana yerleştirilebilir. Bu, diğer milyarlarca Samsung sahibinin dünyanın neresinde olursa olsun kayıp eşyalarınızı bulmanıza yardımcı olacağı anlamına gelir.

SmartTag’lerin her birinin yaklaşık 17 $ ‘a mal olması ve renk seçeneği konusunda Yulaf ezmesi ve Siyah olmak üzere iki renkte olması bekleniyor. Daha önce de belirtildiği gibi, donanımın şu anda yalnızca 2 hafta sonra 14 Ocak‘ta piyasaya sürüldüğünü görmeyi umuyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler