Cuma, Nisan 19, 2024

Samsung Telefonlar Rastgele Fotoğraf Gönderiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung Galaxy S8 ve S9 telefonlarda görülen bir problem, cihazda bulunan fotoğrafların kullanıcılardan habersiz olarak farklı kişilere gönderilmesine sebep oluyor. 

Geçtiğimiz günlerde Samsung cihaz sahipleri, Reddit ve Samsung destek forumlarında şikayetler oluşturmaya başladılar. Şikayetlere göre telefonlar, kullanıcıdan gizli bir şekilde galeride olan fotoğrafları rehberdeki herhangi bir kişiye mesaj olarak gönderiyor. Üstelik paylaşılan fotoğraflı mesajlar, cihazın mesajlaşma uygulamasında da görülmüyor. 

Bir kullanıcı, sevgilisinin ona kendi fotoğraflarını gönderdiğini ancak sevgilisinin bundan haberi olmadığını paylaşırken bir başka kullanıcı, arkadaşlarının ona habersiz gönderdiği fotoğraflar için dönüş yaptığını belirtti.

Kullanıcılara rastgele gönderilen bu mesajların nasıl ya da ne yolla ortaya çıktığı bilinmiyor. Ancak kullanıcılar, varsayılan metin mesajlaşma uygulamasında ‘Zengin İletişim Hizmetleri’ (RCS) ayarını etkinleştiren bir güncelleme aldıklarını belirtiyor. Samsung cihazlarda gerçekleşen bu durum şimdilik sadece Galaxy S8 ve  Galaxy S9 modellerde görüldüğü belirtiliyor.

samsung 1jpg

Konu ile ilgili olarak ise Samsung, ortaya çıkan problemi gidermek adına çalışamalar başlatıldığını ve durumun neyden kaynaklı olduğunun çözülmeye çalışıldığını belirtti. Yine de firma, sorunu yaşayan kullanıcıların Samsung’u arayarak gerçekleşen hatayı bildirmelerini istedi.

Telefonların varsayılan mesajlar uygulamasında gerçekleşen bu problemi çözmek içinse birkaç öneri bulunuyor. Buna göre kullanıcılar, alternatif bir uygulama olan Google Android Messages uygulamasını kullanabilir ya da varsayılan mesajlaşma uygulamasının depolama izinlerini kaldırabilir. 

Muhtemelen Samsung, söz konusu hata ile ilgili bir güncelleme yayımlayacaktır. Bakalım ilerleyen günlerde konu ile ilgili ne gelişmeler göreceğiz.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler