Cumartesi, Nisan 20, 2024

Samsung, Yeni Katlanabilir Telefon Konseptini Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung bugün şirketin geliştirici konferansında sahnede yeni bir katlanabilir telefon konsepti tanıttı. Samsung’un isimlendirdiği yeni konsepti, cihazın ikiye katlanabilir bir ekran sayesinde geleneksel bir kapaklı telefona benziyor.

Samsung’un Geliştirici Konferansı’nda sahnede bulunan Samsung’un çerçeve Ar-Ge grubu başkanı Hyesoon Jeong şunları dile getirdi:

“Şu anda keşfetmekte olduğumuz bu yepyeni form faktörü sadece cebinize kolayca sığmayacak, aynı zamanda telefonunuzu kullanma şeklinizi de değiştiriyor.”

samsungfoldable2

Konseptin arkasında bulunan ana fikir Samsung’un katlanabilir akıllı telefon teknolojisini alıp “daha kompakt hale getirmek” ve yeni cihaz formu faktörlerine genişletmek. Samsung, cihazı detaylandırmak için çok zaman harcamamış, ne de şirket bunu kullanıma sunmayı planladığında. İlgili donanımdan ve Samsung’un katlanabilir ekran teknolojisini geçen yıldan itibaren geliştirip geliştirmediğinden söz edilmedi.

Şirket Android ile One UI çabalarına yaklaşan bir güncellemeyi tartışabilmek için bir köprü olarak bu gizemli cihazı kullandı. Jeong, konu hakkında şunları söyledi:

“Katlanabilir kategoride bir öncü olarak, her yenilikçi form faktörünün eşit derecede yenilikçi bir kullanıcı deneyimi gerektirdiğini anlıyoruz,”

Samsung, bu yılın başlarında Galaxy Fold cihazını piyasaya sürdüğü için Android kullanıcı arayüzünü geliştirmeye çalışıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler