Çarşamba, Nisan 24, 2024

Samsung’un Reklam Yüzüne iPhone Kullandığı İçin Dava Açıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung‘un reklam yüzü olan Ksenia Sobchak, çıktığı bir programda röportaj yapıyordu. Röportaj sırasında rakip firma olan Apple‘ın ürününü kullandığı için davalık oldu. Sözleşme gereği rakip firmanın ürününü kullanması yasak olduğundan Güney Koreli firma tarafından davalık oldu

 

 

Putin’in Torunu Ksenia Sobchak

Rusya’nın ünlü televizyon sunucusu olan Sobchak, aynı zamanda firmaların reklam yüzü olarak faaliyet gösteriyor. Sobchak, Rusya başkanı Putin‘in torunu olduğundan bu dava durumu gündeme oturdu. Samsung tarafından gelen reklam teklifini reddetmeyen Sobchak, firmanın reklam yüzü olmuştu. Samsung ile yaptığı sözleşme gereği halka açık alanlarda rakip firmaların cihazlarını kullanmak yasaktı.

samdf

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda röportaj yapan Sobchak, telefonuna bakma gereksinimi duydu. Çıkardığı telefon rakip firma olan Apple’ın iPhone X modeline aitti. Sonrasında kağıt ile iPhone X’i saklamaya çalışan Samsung’un reklam yüzü ne kadar uğraşsa da gözlerden kaçmadı. Bunun üzerine Güney Koreli firmadan dava gecikmedi. Samsung, sözleşmeyi bozduğu için Ksenia Sobchak’e 1.6 milyon dolar tazminat davası açtı.

Ksenia Sobchak, sadece bu programa kullandığı cihaz değil. Farklı sosyal medya mecralarında da iPhone X kullandığı iddia ediliyor. Farklı firmaların reklam yüzlerinin rakip firmaların cihazlarını kullandığı görmüştük. Fakat Samsung bu olayı gerçekten ciddiye alıyor ve sözleşme gereği reklam yüzlerinin rakip firmaların cihazlarını kullanmasını istemiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler