Cumartesi, Nisan 20, 2024

Samsung’un Yeni Exynos 980 İşlemcisi 5G Modeme Sahip!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung, yeni nesil kendi işlemcisi Exynos 980 modelini IFA 2019 fuarında duyurdu. Yeni işlemciyi farklı kılan tek şey, desteklemek için ayrı bir modeme ihtiyaç duymak yerine doğrudan işlemciye entegre 5G modemi yer alıyor. Yeni nesil ağ teknolojisi için Samsung tarafında büyük bir adım atılıyor gibi.

İyi bir strateji

Çok küçük bir yenilik gibi görünse de aslında önemli bir değişiklik; bir sonraki Snapdragon amiral gemisine 5G moden ekleyeceğine söz Qualcomm gibi, Samsung’da 5G’yi gelecekteki telefonlar ve Exynos yongaları kullanan tabletler için dahili varsayılan olarak destekliyor ayrıca Samsung, 5G için daha fazla güç kullanmasına yardımcı olacak ilave modem çipine ihtiyaç duyulmadan dahili alandan tasarruf edebileceği anlamına geliyor.

Yeni Exynos 980 çip, 8nm’lik bir plaka üzerine inşa edilmiştir ve 5G ile 2G aralığındaki tüm ağlara destek sunuyor. Samsung, LTE ve 2.55 Gbps alt 6GHz 5G hızlarına kadar gigabit hızlarına sahip olacağını vaat ediyor.

Özellikle bir duyuru eksik? Elektromanyetik spektrumda daha yüksek dalga boyunda çalışan ve Verizon’un mevcut 5G ağı için temel görevi gören mmWave ağları için destek sunuyor.

Yeni sekiz çekirdekli Exynos işlemcisi ayrıca Samsung’un önceki modelinden 2,7 kat daha hızlı olduğu söyleniyor, yapay zeka görevleri için yerleşik sinir işleme ünitesine (NPU) özel bir odaklanmayla genel olarak daha iyi performansa sahip olduğu etrafta dönen söylentiler arasında mevcut. İşlemci ayrıca 108 megapiksele kadar olan kameraları ve beş adete kadar bireysel sensörü de desteklemekte.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler