Perşembe, Mart 28, 2024

Twitter, Malum Saldırıdan Sonra SMS ile Tweet Göndermeyi Kapatıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Twitter, CEO Jack Dorsey’in hesabının bir takım siber zorbalar tarafından ele geçirilip bazı istenmeyen paylaşımlar yapmasından sonra önlem olarak SMS ile tweet gönderimini kapatıyor.

Metin (SMS) yolu ile tweetleme özelliği, hizmetinin ilk günlerinde Twitter için oldukça önemli idi ancak çoğu kişi akıllı telefonların ve beraberinde getirdiği mobil uygulamaların hayatımıza girmesi ile insanlar buna daha çok güvenerek mobil uygulamalara yöneldi.

Şirketlerin mobil uygulamaları çıkınca da özellik çok yaygın kullanılamaz hale geldi fakat SMS ile tweetleme yöntemi 40404 numarasına gönderdiğiniz metni yayınlanarak çalışıyor.

Yöntem hesapların ele geçirilmesine olanak sağlıyor

SMS ile tweetleme, birisinin telefon numarası çalındığında gerçek sorunlara yol açabilir; bu özellik, bilgisayar korsanlarının hesapları riske atmak için giderek daha fazla kullandığı bir yöntemdir çünkü telefon operatörleri numaraları doğru şekilde korumaya pek özen göstermez. 

Geçtiğimiz Cuma günü Dorsey’e olanlarda bu şekilde yapılmıştı. Bilgisayar korsanları hesaba bağlı numaraya eriştikten sonra, Twitter hesabına giriş yapmamış olsa bile kullanıcı adı altında mesaj gönder için SMS yöntemini kullanabildiler.

 

“Suç Operatörlerde!”

Twitter,  “insanların hesaplarını korumak için” SMS ile tweetleme özelliğini kapattığını söylüyor. Bu tür kötüye kullanımlara izin veren güvenlik açıklarını ele almaları gerektiğini söyleyerek asıl suçun telefon operatörlerinde olduğu belirtti. 

operatörler

Twitter ayrıca, metin mesajlarına dayanan ve aynı şekilde tehlikeye girebilecek iki faktörlü doğrulama sistemini geliştirmeleri gerektiğini açıkça söyledi.

Görünüşe göre, SMS ile tweetleme özelliği çoğu ülkede uzun bir süre kapalı kalabilir. Twitter “kısa sürede güvenilir bir iletişim için SMS’e bağlı pazarlarda” özelliğini yeniden aktif hale getireceğini ve bu özellik için “daha uzun vadeli bir strateji” izleyeceğini ancak bunun ne olacağını duyurmayacağını söyledi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler