Cumartesi, Nisan 27, 2024

Apple, Düşük Maliyetli Yeni Bir iPhone SE Modelini Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple, bu ay içerisinde beklenen lansmanı ile iPhone SE’den bu yana ilk orta segment telefonunu hazırladığı ortalıkta dönen söylentiler arasında. Nikkei, Apple’ın Çin ve Hindistan gibi pazarlarda kaybedilen zemini, Huawei, Samsung ve Xiaomi’yi içeren bir dizi şirkete iade etmek istediğini belirtti. Nikkei raporu, bu yılın başlarında Ekonomik Günlük Haber’den gelen bir raporla yakından hizaya geçti.

Yenilenen iPhone SE modelinin, 2017 yılında piyasaya sürülen 4.7 inçlik iPhone 8 modeline benzediği söyleniliyor. Gelecek yıl (2020) piyasaya çıktığında, Nikkei’nin kaynaklarına göre, bu yıl tanıtılacak amiral gemisi iPhone modelleri gibi LCD bir ekrana ve aynı bileşenlerin çoğuna sahip olacak.

Nisan ayındaki EDN raporunda ayrıca, iPhone 8’e dayalı yeni bir iPhone SE modelinin 2020 yılının başında piyasaya sürüleceği ve bir LCD ekrana sahip olacağı belirtildi. Tek objektife sahip arka kamera ve 128GB depolama alanına sahip olacağı gibi ayrıntılarda eklendi.

Apple, Hindistan Pazarındaki Rekabeti Güçlendirmeli

2018’den bu yana kabataslak iPhone SE 2 söylentileri epeyce duyduk ve Apple’ın Hindistan’da düzgün bir şekilde rekabet edebilmek için 299 dolarlık bir iPhone modeli üretmesi gerektiği söylendi. 4 inçlik ekrana sahip iPhone SE, 2016 yılının Mart ayında piyasaya sürüldüğünde 399 dolarlık fiyat etiketi satıldı. Nikkei’nin derlediği verilere göre yaklaşık 40 milyon adet sattıktan sonra 2018 yılının sonlarında üretimine son verildi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler