Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung’un Yeni Kamera Sensörü, Dünya’nın En Küçük Piksellerini Barındırıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung, “sektördeki en küçük piksel boyutuna” sahip olduğunu öne sürdüğü, akıllı telefonlar için ürettiği yeni bir görüntü sensörünü duyurdu. 2019 yılı boyunca Çin menşeili akıllı telefon üreticilerinin yaygın olarak benimsendiği 48 ve şimdi ise 64 megapiksel sensörlerinde 0,8 μm piksel ihdas edildikten sonra Samsung, dünyanın ilk görüntü sensörünü 0,7 μm piksel ile üretiyor.

ISOCELL Slim GH1, küçük bir fiziksel boyutta yüksek çözünürlük sunma amacı ile tasarlanmış 43,7 megapiksel (7.958×5.480) sensördür. Samsung, “ince gövde tam ekran cihazlar için en uygun çözüm” sloganı ile sunarak, özçekim kameraları için özel olarak tasarlandığı belirtiyor; şirket şu anda genellikle bu biçimde kullanılan bir 32 megapiksel 0.8μm sensör sağlıyor.

İnce tasarım ekranlar için odaklanmış optimum çözüm

Eğer kamera sensörleri hakkında bir şey biliyorsanız, küçük piksel boyutunun geleneksel olarak kötü bir şey olduğunu kabul edersiniz, çünkü her bir fotoğraf daha az ışık toplama kabiliyetine sahiptir ve parazitlenme riski daha yüksek olur.

galaxy s10 plus 2

Ancak bu yeni yüksek çözünürlüklü telefon sensörleri biraz daha farklı çalışma sergileyerek düşük ışık koşullarında dört pikseli bir araya getirirler; bu durumda 1,4μm piksel ışık duyarlılığına sahip 10.9 megapiksel görüntü üretilmelidir – yine de bu değer çok büyük olmasa da, akıllı telefon standartlarına göre oldukça büyüktür. –

Uygulamada, elbette, genel akıllı telefon fotoğraf kalitesi söz konusu olduğunda çözünürlük ve piksel boyutu en önemli faktörler değildir.
samsung camera sensor

En iyi telefon kameralarından bazıları düzenli 12 megapiksel sensörler kullanıyor. Ancak, orta menzilli cihazlar için, bu küçük piksel sensörlerinin düşük ışıkta beklediğiniz fazla gürültü olmadan iyi ışıkta çok fazla ayrıntı sunabilir

Ne zaman seri üretime geçecek?

Samsung, ISOCELL Slim GH1 sensörünün bu yılın sonuna kadar seri üretime geçmesini beklediğini belirtiyor bu sebepten ötürü 2020 yılının başlarında telefonlarda yavaş yavaş yer edineceğini görebiliriz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler